menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

8-daagse jongeren-vliegreis naar Praag, Krakow, Auschwitz en het Tatra-gebergte

Reiscode:17-O-81

Vertrek:7 juli 2017

Reissom:€625

Aanbetaling:€625

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Nog (1) plaats. Praag is een ontzettend mooie en levendige stad, zeg maar gerust de mooiste hoofdstad van Oost-Europa. Populair bij toeristen en vooral ook jongeren uit heel Europa. Na een bezoek aan deze stad rijden we door prachtig heuvelland en bosgebied Polen binnen. In dit land is in de Tweede Wereldoorlog de ergste misdaad tegen de mensheid ooit gepleegd. Om te voorkomen dat de mens ooit zoiets dwaas nog een keer uit zal halen is Auschwitz bewaard als waarschuwing voor komende generaties. Hier kun je zien waar racisme toe leiden kan. Ook gaan we naar Krakow, een levendige stad vol monumenten en een bijzonder katholiek bolwerk in Zuid-Polen.

 

Het Tatra-gebergte, met zijn kenmerkende scherpe toppen en grillige rotsen, ligt in Polen en Slowakije. Het is een prachtig gebied met heldere meertjes, diepe ravijnen en eeuwenoude dorpjes. Er leven wolven, lynxen, gemzen en beren. Die zijn banger voor ons dan wij voor hen, dus we zullen ze waarschijnlijk niet zien op onze kampeerplekken...

 

Dit is niet alleen een leerzame reis, maar ook een geweldig leuke, waarbij je zelf ons kamp opzetten, we samen koken en hout verzamelen en ook samen 's avonds ons kampvuur maken. Ideaal ook als kennismaking met de Avanta way of life!

 

Na afloop vliegen we vanuit Zuid-Polen weer naar huis.

 

Vertrek overland vanuit Nederland op vrijdagavond.

Terug naar het reisoverzicht