menu

Reisaanbod 2018

9 dagen Kirgizië op z'n Russisch

Reiscode:18-KYG-304

Vertrek:19 oktober 2018

Reissom:€899

Aanbetaling:€899

Restant:€0

Bijkomende kosten:€300

 
kaart
Reisleider(s)

Redenen waarom je deze reis zou moeten maken.

 

Avanta-weblog: Avanta in Kirgizië in 2015

Foto's

Nog (1) plaats. Ga je voor een echt avontuurlijke reis, dan moet je zeker naar Kirgizië dit najaar. Tijdens deze 9-daagse tocht maken we kennis met een van de meest onbekende en mooiste landen van Azië. Decennialang was Kirgizië een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog maar heel weinig mensen dit prachtige land te vinden. En juist daarom gaat Avanta er naartoe.

 

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er zijn bijna geen autowegen, weinig bebouwing, het is enkel jij en de elementen der natuur. We reizen door het Tien Shan gebergte waar pieken boven 7000 meter eerder regel dan uitzondering zijn. Tussen deze pieken vinden we gletsjers, adembenemende kloven, bergmeren en eindeloze vlaktes bevolkt door grote kuddes paarden.

Naast haar natuurlijke pracht heeft Kirgizië op cultureel vlak veel te bieden. Zo drinken we thee in een plaatselijke yurt en ontmoeten nomaden die beter kunnen paardrijden dan lopen. Daarnaast gaan we op zoek naar de erfenis van het ooit zo glorieuze Sovjet-tijdperk. Tijdens deze reis gaat de Ruslandliefhebber dan ook zeker aan zijn trekken komen.

 

Als het even kan verkennen we het land met Russische UAZ Hunters, een 4x4 terreinwagen speciaal ontworpen voor het ruige landschap. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, we zullen nooit uitgekeken raken.

Ga je voor puur avontuur, ongerepte wildernis en onvergetelijke kampeerverhalen? Ga dan mee naar dit prachtige land!

 

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaar geen visumplicht meer.


De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Vertrek evt. op donderdagavond 18 oktober.

Terug naar het reisoverzicht