menu

Reisaanbod 2018

9 dagen Oman

Reiscode:18-OMN-308

Vertrek:19 oktober 2018

Reissom:€990

Aanbetaling:€990

Restant:€0

Bijkomende kosten:€350

 
kaart
Reisleider(s)

Gaaf filmpje van een deelnemer

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Oman: een vredig land op het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland. Al tientallen jaren zwaait sultan Qaboos hier de scepter, die bewijst dat er ook 'goede' dictators zijn. Oman is een land van grote tegenstellingen, zoals we die vaker in de regio tegenkomen. Enerzijds modern (bijv. de hoofdstad Musqat), anderzijds vaak ook bijna middeleeuws aandoend (bijv. in een van de vele oases van het land). De bevolking van het - dun bevolkte - sultanaat staat bekend als erg vriendelijk en gastvrij. Avanta heeft al vaak ondervonden dat dat terecht is.

We reizen langs oases, citrus- en palmplantages, spookstadjes en landelijke dorpjes. We willen gaan snorkelen in de prachtige koraalriffen van Oman en een van de oude forten bezoeken. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de souq, waar de exotische, geurige kruiden en specerijen in grote zakken langs de straatjes staan. Verder reizen we door de woestijn - dat is geen kale, saaie vlakte maar een boeiend landschap doorsneden met bergruggen. Hier wonen fascinerende mensen en verrassend veel wilde dieren. We gaan ook zeker een keer 's avonds een van de stranden op om te zien hoe schildpadden opduiken uit de zee om eieren te leggen in het zand. Supermooi om mee te maken!

Reken tijdens deze reis maar op 30+ graden, dus we kunnen het niet laten ook een duik te nemen in de Arabische Zee (een uithoek van de Indische Oceaan).

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.
Vertrek evt. op donderdagavond 18 oktober.
Voor Oman is een visum nodig dat vooraf online kan worden aangevraagd.

Terug naar het reisoverzicht