"Elke reis heeft geheime bestemmingen waar de reiziger zich niet van bewust is."

Arjan

Smit

woonplaats Dordrecht
bij avanta sinds 2012

Ik ben zelf een avonturier en houd ontzettend van reizen, andere volken en culturen. Dit ook in het kader van mijn eerste masteropleiding International Development Studies, en mijn baan als Aardrijkskunde / Godsdienst docent. Aanvullend heb ik een onderwijskundige opleiding en een theologische opleiding gevolgd. Mijn ‘reisvirus’ begon toen ik een half jaar in Rwanda en omstreken heb gebivakkeerd voor mijn masteronderzoek.

Waarom reizen? “Er was ooit een man, zo vertelde de schrijver J.K. Chesterton, die op ontdekkingsreis ging. Hij vertrok met zijn boot vanuit Engeland, reisde vele maanden, overleefde weer, wind en vele avonturen. Op een dag zette hij voet aan land. Hij was ervan overtuigd een nieuw continent te hebben ontdekt. In werkelijkheid was hij terechtgekomen op exact dezelfde plek als waar hij een paar maanden eerder was vertrokken. Maar wel met een nieuwe kijk op zijn oude werkelijkheid.” Die nieuwe kijk op de werkelijkheid maakt reizen voor mij waardevol!

Het aantrekkelijke van Avanta-reizen vind ik uiteraard het avontuurlijke, unieke karakter. Ik houd persoonlijk niet zo van strakke schema’s, grote touringcars en toeristische bolwerken. Het gezegde ‘waar de toeristenstroom links gaat, gaat de Avanta-groep rechts’, trekt mij erg aan..;) Het onverwachte.., het onvoorziene, het unieke, onvergetelijke…

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Het mooiste van een christelijke reisorganisatie vind ik de gesprekken over persoonlijk geloof, de avondsluitingen bij een knisperend kampvuur, bijbelstudies of preken tijdens de zondagen en vooral het bezoeken van missionaire projecten, lokale kerken en medechristenen in het verre buitenland.

Favoriete reisherinnering:
Recent: Te middernacht in het aardedonker, onder de fonkelende sterrenhemel, illegaal poedelen en borrelen in een overheerlijke natuurlijke warmwaterbron in Noord-Chili op 4000 meter hoogte (na een klautersessie over een bergpas).

Beroep: docent aardrijkskunde en godsdienst
Hobby’s: piano spelen, reizen, lezen, squashen
Aantal bezochte landen: 60
Wishlist: alle nog niet bezochte gebieden 🙂