'The glass is half full and the other half was delicious!'

Jan

Anker

woonplaats Kamperland
bij avanta sinds 2013

In mijn werk zit ik op het snijvlak tussen techniek, werken in de natuur en met mensen in. Alle drie in goede balans. Dat vind ik ook mooi met reizen. Genieten van het buitenleven, maar ook gezelligheid in een groep. Ouderwets een spelletje doen, maar ook uit je comfortzone stappen.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Reizen en op andere plaatsen in de wereld mede-christenen ontmoeten is een hele grote meerwaarde. Regelmatig meegemaakt dat dit een mooie relativering gaf van bepaalde vanzelfsprekende uitgangspunten. Waarbij we er weer achterkwamen dat de belangrijkste zaken altijd overeind blijven.

Favoriete reisherinnering:
Ieder jaar wordt in Alaska de Denali “Road Lottery” gehouden. De winnaars krijgen eind september een vergunning om 1 dag met hun eigen auto door het Denali National Park te rijden. (Normaal gesproken kun je alleen per bus het park in en niet met eigen vervoer.) Wij hadden uiteraard niet meegedaan met de loterij, maar een niet zo oplettende parkwachter had dat even niet door, en zo hebben we een hele dag rondgereden tussen de grizzly’s, kariboes, elanden en Dall’s sheep. Totdat een wat scherpere collega-parkwachter ons snapte en we na zo’n 6 uur weer moest omdraaien. Toen was onze dag best geslaagd…

Beroep: projectleider in de waterbouw
Hobby’s: klussen na een dag denkwerk, snowboarden, reizen, lezen, bordenspellen
Aantal bezochte landen: 29
Favoriete bestemming: Nieuw-Zeeland en Alaska zijn wel twee grote favorieten. Landen met veel ruimte, waar je nog eens buiten de gebaande wegen kan komen.
Instagram: https://www.instagram.com/jananker/