"Nil volentibus arduum" (Niets is moeilijk voor hen die willen)

Jan Pieter

Bijnagte

woonplaats Stavenisse
bij avanta sinds 2015

Reizen is de ideale manier om je hoofd even leeg te maken en tegelijk weer vol te stoppen. Na elke reis kom je een beetje (eigen)wijzer terug. Nadat ik een jaar in Ethiopië gewerkt had, bleef het reizen en het avontuur toch een beetje trekken. Door met Avanta te reizen kom je echt in contact met de lokale bevolking en leer je een land echt goed kennen. Tijdens het reizen ben ik er erg voor om de dagen maximaal te benutten en zo vaak mogelijk af te sluiten met een kampvuurtje. Verder is de beste manier om een land goed te leren kennen vaak een stevige wandeling.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Door met andere christelijke en niet-christelijke jongeren op reis te gaan, leer je steeds op een geweldige manier nieuwe mensen kennen. Elke reis leer je weer van elkaar.

Favoriete reisherinnering:
De mooiste reisherinneringen heb ik aan onverwachtse dingen die we meemaakten op reis: wakker worden op de Preikestolen, samen met bewakers van een bouwplaats eten klaarmaken rond een kampvuur, en zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

Beroep: teeltadviseur akkerbouw / sierteelt
Hobby’s: sleutelen aan alles wat kapot is. Verder in de winter wat meehelpen om de wildstand te beheren. In het bedrijf van mijn ouders kan ik ook altijd vrije tijd kwijt.
Wishlist: Afrikaanse landen blijven trekken, maar uiteindelijk heeft elk land z’n mooie eigenaardigheden