"De echte ontdekker is niet degene die nieuwe landen vindt, maar degene die met nieuwe ogen kijkt." - Marcel Proust

Joske

van Koeveringe

woonplaats Dordrecht
bij avanta sinds 2007

Al jong hield ik er van om de wereld achter de schutting de achtertuin te ontdekken. Het schijnt dat ik er als peuter regelmatig ‘uit brak’. Nu houd ik nog steeds van dit ontdekken. In mijn werk ben ik vooral op zoektocht naar hoe klachten bij patiënten te begrijpen zijn. In het reizen komt dit voor mij terug in vrijheid, het genieten van een onverwachts mooie plek of ongedachte ervaring, nieuwe smaken en andere gewoontes.

En dat is precies wat mij aanspreekt in het reizen met Avanta. Er is veel ruimte voor het ongeplande, vrijheid om een eigen route uit te stippelen en het reisplan ter plekke aan te passen aan de omstandigheden en wat een groep aanspreekt. Verder geniet ik ook van het plezier dat je met elkaar kunt hebben als je in een groep reist. Omdat de groepen vrij klein zijn en je samen allerlei dingen aanpakt, is mijn ervaring dat er snel een gezellige, hechte groep is. Spelletjes doen, bij een kampvuur hangen, elkaar uit de tent lokken of een goed gesprek over de dingen van het leven, zijn voor mij ook een belangrijk ingrediënt van reizen.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Het ontmoeten van gelovigen uit verschillende kerken en landen geeft voor mij verdieping aan de reis. Ook vind ik heel bijzonder dat je met elkaar de zorgen in de groep, de dingen die ervaart en ook praktische dingen die het reizen kunnen bemoeilijken met elkaar bij God mag brengen. Samen verbonden zijn in afhankelijkheid van God. En aan zondagen op reis heb ik goede herinneringen. Een dag om bij te komen van het reizen, in rust met elkaar bezig te zijn met wie God is en wij wie zijn, op een mooie plek in Gods schepping.

Beroep: psycholoog
Hobby’s: Leuke nieuwe plekjes ontdekken om ooit nog eens naar terug te gaan. Of het nu gaat over mijn eigen buurtje of aan de overkant van de oceaan.
Favorieten: IJsland, Israël, Jordanië en Cuba kan ik aanbevelen.
Wishlist: Ik heb nog een heleboel landen op mijn wensenlijstje!