'All you need is a passport'

Korjan

Slagboom

woonplaats Rotterdam
bij avanta sinds 2023
Mijn eerste reis met Avanta naar de Balkan was meteen een groot succes. De groep was heel gezellig, een top reisleider en prachtige avonturen beleefd. Zo hebben wij in Bosnië in een spookdorpje geslapen. Het wildkamperen vind ik nog steeds geweldig, vooral het slapen onder een prachtige sterrenhemel. Reizen is voor mij de manier om van de vakantie te genieten. Ik vind het heerlijk voor een paar weken een totaal ander leven dan in Nederland te hebben. Door het reizen word ik helemaal gerefresht en kijk je toch op een andere manier naar hoe wij leven en hoe andere mensen in de wereld leven. Ik vind het mooi om te zien wat de verschillen en overeenkomsten hierin zijn. Ik vind het prachtig om tijdens een reis nieuwe plekken te ontdekken. Vooral als de cultuur in een land enorm verschilt met Nederland. Ook ben ik enorm fan van bergen. Het heeft iets majesteitelijks om tussen bergen in of op de top van een berg te zijn.

Mijn meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie: Het is mooi dat er tijdens een Avantareis altijd wel een mogelijkheid is om een goed gesprek over het geloof te hebben. Daarnaast vind ik het prachtig om naar een buitenlandse kerkdienst te gaan. Het hoogtepunt was toch wel, toen wij in Nazareth naar een Arabisch-Engelse dienst zijn geweest. Sowieso geeft de plek al een bijzonder gevoel. En daarnaast was het ook bijzonder om in Israël ook Palestijnse christenen te ontmoeten.


Favoriete reisherinnering:
In Cambodja een dag dorpjes verkennen op de scooter. Heerlijk rustig alleen over de onverharde wegen, met glimlachende Cambodjanen langs de weg.

Beroep: d
ocent maatschappijleer
Hobby’s: reizen en hardlopen
Aantal bezochte landen: 27
Wishlist: Albanië, Tanzania, Nepal, Patagonië, Alaska enzovoort
Favoriete bestemming: Zwitserland