"De wereld is als een boek; wie niet reist, leest slechts één bladzijde." (Augustinus)

Lisanne

van der Wekken

woonplaats Zierikzee
bij avanta sinds 2015

Reizen, één van de mooiste dingen om te doen in dit leven. Ik heb dit zelf ontdekt op mijn 16e. Samen met een vriendin heb ik tijdens drie jaar een periode, in twee verschillende hotels in Oostenrijk gewerkt. In de tussentijd heb ik een aantal maanden stage gelopen in Suriname. Na nog een keer zelf weg te zijn geweest, ontdekte ik in 2011 Avanta. Een andere wereld ging voor mij open… bijna niets was te gek! Rijden in oude Volkswagen busjes, kamperen op de mooiste plekjes, gezelligheid bij het kampvuur, mooie gesprekken, het ontmoeten van andere culturen, gebruiken, leefgewoontes! Maar juist ook rijden op wegen waar locals je soms voor gek verklaren… toch doen en dan een fantastische ervaring hebben! Na mijn ontdekking van Avanta ben ik vaker mee geweest, ging ik vaak ook zelf op reis, maar dan wel à la Avanta.

In 2015 werd ik reisleider. Ik vind het heerlijk om een groep een fantastische vakantie te bezorgen. Zelf hou ik van een goede combinatie van natuur en cultuur. Vooral de Arabische wereld trekt mij erg. Ik geniet ervan om in een cultuur te duiken en deze te ontdekken. Het is heerlijk om ergens halverwege een route te stoppen en gewoon een berg op te wandelen, waar geen pad te bekennen is. Gewoon… het ondernemen van activiteiten, het komen op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. Het mooiste is nog als je ergens een slaapplek vind in het donker, de volgende dag wakker wordt en denkt.. wauw, dit is fantastisch! Ga mee en ontdek…

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Iedere deelnemer is welkom bij Avanta, welke christelijke, katholieke, niet-christelijke achtergrond je ook hebt. Juist dit vind ik een meerwaarde, omdat het vaak enorm toffe gesprekken oplevert! Het zorgt ervoor dat je verder kijkt, buiten je eigen kaders en van elkaar leert. Tegelijkertijd zie je het ook terug in het respect voor elkaar en voor het land.

Favoriete reisherinnering:
Zuid-Amerika (Chili, Peru, Bolivia) & Iran. Twee grote verschillen, maar wat een fantastische landen qua cultuur en de afwisseling in de natuur! Daar geniet ik van, cultuur, natuur, avontuur, leuke groepen, gezelligheid, nieuwe ontmoetingen.

Beroep: maatschappelijk werker
Hobby’s: Reizen, sport (bootcamp, mountainbiken, etc), heerlijk in de zon zitten met een goed boek (thriller)
Aantal bezochte landen: 60+
Wishlist: Argentinië, Oman, Nieuw-Zeeland, Namibië
Instagram: lisanneheikamp