"Bij Avanta is een reis geen race tegen de klok."

Marien

de Ruijter

woonplaats Sliedrecht
bij avanta sinds 2014

Docent zijn is niet alleen een fantastisch beroep, het levert je ook 12 weken vakantie per jaar op! Ik probeer elke schoolvakantie mijn koffers te pakken. Naast Europa heb ik Azië aardig op mijn netvlies staan: China, Nepal, India, Maleisië, Indonesië, Japan en Thailand (in minder mate) zijn must-go’s! Ben je gek op culturen en kolonies, ga dan naar Cuba; mijn favoriet! Gave natuur? West-VS komt bij mij als eerste naar boven. De ex-Sovjet landen, met de eeuwige bureaucratie en wodka als smeermiddel, hoop ik de komende jaren te ontdekken. Tsjernobyl is in ieder geval een bezoekje waard! Ik reis het liefst door niet-westerse landen waar alles mogelijk is en alles anders gaat dan we verwachten of plannen.

Ik hou van afwisseling tijdens een reis: zo nu en dan vroeg op maar af en toe ook doorzakken bij een kampvuur tot in de kleine uurtjes. Een stevige wandeling op een vulkaan én chillen op een terrasje om lokale specialiteiten proberen. Tijdens kampeerreizen probeer ik met de groep unieke kampeerplekken te vinden, het liefst slaap in in verlaten panden (of onder de sterrenhemel). Het mooie aan Avanta is dat er geen vast programma is voor een reis, zo is er tijd voor onverwachte ontmoetingen en wordt een reis geen race tegen de klok.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Naast vreselijk veel plezier ook samen kunnen bidden en goede gesprekken voeren naast een knetterend vuur, dat is de meerwaarde van Avanta.

Favoriete reisherinnering:
Zondag vieren in een verlaten hotel in Japan met uitzicht op de Pacific, waar alle inventaris nog aanwezig was (zie foto).

Beroep: docent natuurkunde
Hobby’s: varen en chillen 🙂
Aantal bezochte landen: 43
Favoriete bestemmingen: koloniaal Cuba, afwisselend Kaapverdië en crazy India
Wishlist: Hawaï, alle voormalige Sovjet-landen