"Paradise doesn't have to be tropical."

Marleen

de Graaff

woonplaats Leerbroek
bij avanta sinds 2011

Wat is het heerlijk om even uit de gestructureerde wereld te stappen en meer variatie en inspiratie te vinden in een andere omgeving! Reizen geeft mijn leven echt een diepere dimensie. Het leert me de dingen in perspectief zien. Ik vind álle landen speciaal, maar ik ben echt dol op koude culturen! Van Alaska, Canada, IJsland en Scandinavië krijg ik nooit genoeg. En Avanta? De sleutel tot avontuur. In een hotel kun je niet zwemmen in natuurwater. Je mist de kampvuuruurtjes en sterrenhemels. Het uitgebreide plan en alle luxe kun je best missen. Ik houd van een minimalistische levensstijl: weinig spullen, meer leven. Op reis houd ik van een behapbare route. Mijn focus ligt op scenic routes, bijzondere slaapplaatsen (love leegstand!) en waar mogelijk de wildernis in.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Een bultrug of grizzlybeer recht in zijn ogen kijken is natuurlijk tof, maar je vervolgens met elkaar verliezen in hóé majestueus de schepping is en hóé klein je je daarin als mens beweegt, is nog mooier.

Favoriete reisherinnering:
Slapen in de cabin van ‘de dominee’ van een Inuit-kerkje in het hoge Wisemen (Dalton Highway, Noord-Alaska). We sliepen met z’n allen rond de kachel, onder een opgezette berenkop. De route ernaar toe (en verder naar Deadhorse) is zéér remote.

Beroep: fotograaf en lerares geschiedenis
Hobby’s: lezen en wandelen
Aantal bezochte landen: 40
Wishlist: Groenland, Jan Mayen, Patagonië, Falklandeilanden, Antarctica, Kaliningrad, Kamtsjatka.