'Het leven begint waar je comfort zone eindigt.'

Marleen

de Graaff

woonplaats Ermelo
bij avanta sinds 2011

Waarom Avanta? Als het leven begint waar je comfortzone eindigt, met welke organisatie kun je dan beter op reis? Ik heb ervaren dat ik groei in mijn ontwikkeling als persoon door veel te reizen met Avanta: milder naar andere geloven, meningen en dankbaarder voor het fantastische water wat er uit mijn Nederlandse kraantje stroomt.

Als bruidsfotograaf heb ik in de winter laagseizoen en maak ik – naast Avantatrips – ook mooie reizen met mijn man, Joost: de Trans-Siberië Express, treinen door China en als honeymoon naar de Zuidpool en South Georgia (te midden van >50.000 pinguïns). Ik geloof erg in werken om te leven (in plaats van andersom) en dat het leven nu geleefd mag worden, in plaats van na je pensioen. In mijn vrije tijd stook ik mijn hottub of ga ik wandelen.

Bij Avanta sta ik bekend als liefhebber van noordelijke en afgelegen bestemmingen. Zo mocht ik soms naar het einde van de wereld om bijzondere reizen te leiden.

Mooiste reisherinneringen:
– beren tegenkomen in de natuur, in Canada, Alaska en Nepal. En ijsberenpoten op Oost-Spitsbergen (met bewapende gids, 8 uur lang op de sneeuwscooter).
– onder een zonnestorm van het noorderlicht staan in Fins-Lapland.
– de kampeermomenten bij mensen in de tuin en proeven van hun zelfgemaakte etenswaren en verbouwde groenten: bijvoorbeeld bij een Inuit-dominee en een goudzoeker in Noord-Alaska, toen we de Dalton Highway helemaal uit reden naar Deadhorse.

Als reisleider ben ik zo te typeren:
– ik zorg graag voor een goeie maaltijd en voldoende nachtrust.
– maak contact met lokale bevolking, op zoek naar speciale slaapplekjes en hikes.
– ik zoek graag avontuurlijke overnachtingsplekjes op.
– ben geen alpinist (met hoge bergen bestijgen maak je mij niet blij) en ik hou van lekker wandelen en avonturen meemaken.

Enkele favoriete bestemmingen waar ik geweest ben: Antarctica, Aland-eilanden, Alaska, Canada, Faeröer, Falkland-eilanden, Japan, Mongolië, Nepal, Shetland-eilanden en South Georgia.

Wishlistbestemmingen:
– Groenland: ik hou van koele temperaturen en afgelegen culturen en dan ben ik een rondje om de wereld gereisd in het noorden.
– Churchill: ijsberen kijken langs de Hudson Bay.
– Oceanië: hier moet ik nog heen.

Accounts: @memoriesbymarleen // https://landenverzamelaars.nl/reiziger/8195/marleen-de-graaff