"Het zijn lang niet altijd de hoogtepunten die een reis fantastisch maken."

Martin

Biersteker

woonplaats Kapelle
bij avanta sinds 2007

Al van jongs af aan reisde ik met de trein door Europa en het boeide mij mateloos. Sinds ik ook andere culturen leerde kennen is het een verslavende cocktail geworden. Hoe exotischer de elementen, hoe meer het me biologeert, maar evengoed kan een verwante cultuur mijn reizigersbloed laten borrelen. Door de meeste werelddelen heb ik inmiddels al een aantal reizen gemaakt.

Jaren geleden nam een local mij mee in zijn boomstamkano door de Amazone jungle en werd ik uitgenodigd voor een nachtelijke krokodillensafari. Het decor van die jungle zal ik niet snel vergeten. In Rwanda at ik bij een burgemeester die trots was op de heerlijke maaltijd die hij had bereid. Het smaakte naar zandkasteel met spinazie. In Zambia moest de weg opnieuw gebaand worden na de regentijd, in een gebied dat al wekenlang geteisterd werd door wilde olifanten. Daarbij liepen een tiental locals met kapmessen voor ons busje uit, die ook hielpen om deels weggespoelde bruggen over riviertjes te herbouwen. Het avontuur krijgt zijn vorm terwijl je zo’n reis maakt.

Het zijn lang niet altijd de hoogtepunten of climaxen die een reis fantastisch maken. Veel vaker de onverwachte ontmoetingen, het ontdekken van authentieke leefwijzen, het ervaren van weldadige gastvrijheid of zelfs het verwikkeld raken in lastige situaties. Dat zorgt voor onvergetelijke reizen die smaken naar meer.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Het reizen met een christelijke organisatie heeft voor mij meerwaarde door de ontmoeting met andere christenen en het waardevolle karakter van deze reizen. Het respectvol omgaan met elkaar, de natuur en de cultuur waarin gereisd wordt, zijn voor mij belangrijke aspecten. Ook het delen van ervaringen levert vaak interessante en diepere gesprekken op.

Beroep: werkvoorbereider bij metaalbedrijf Meeuwsen Trade & Metal Services
Hobby’s: fotograferen, paukspelen, bergwandelen en alles wat met de natuur te maken heeft.
Aantal bezochte landen: 60+
Favoriete bestemming: Peru en Nepal
Wishlist: Pakistan, Myanmar en Madagascar