"Al voordat ik mijn eerste stapjes zette, werd ik in een T3 door Europa verplaatst."

Peter

Goedbloed

woonplaats Dordrecht
bij avanta sinds 2009

Reizen is me met de paplepel ingegoten. Al voordat ik mijn eerste stapjes zette, werd ik in een T3 door Europa verplaatst. Ik heb hier geen trauma’s aan over gehouden, integendeel, er zijn weinig dingen die ik liever doe. De geur en het geknetter van een kampvuur, het gekabbel van een veel te koude bergbeek en het verrassingselement van kamperen zijn bij voorbaat ingrediënten voor een geslaagde reis. Toch heb ik in de loop der jaren ook aan andere manieren van reizen gesnuffeld. Zo ben ik eens naar Casablanca gelift. Het verrassingselement is hier nog sterker aanwezig en het contact met locals is onvermijdelijk. Maar ik miste al snel de absolute bewegingsvrijheid die wildkamperen biedt.

Wat ik verder gaaf vind aan Avanta is het optrekken met andere christelijke jongeren en dat vrijwel alle richtingen (inclusief atheïsten) op een Avantareis vertegenwoordigd kunnen zijn. Dit in combinatie met dat kampvuur levert vaak goede en verrijkende gesprekken op.

Kortom, het avontuur. De natuur. De ontmoetingen. Het groepsgevoel. Elementen die voor mij het reizen met Avanta elk jaar weer de moeite maken.

Aantal bezochte landen: 75
Wishlist: Alaska, Namibië, Cuba
Werk: Support Engineer Esri Nederland
Eerste reis voor Avanta: Noorwegen Sportief 2009. Daarna veel kampeerreizen, maar ook wintersport, Indonesië en India geleid.