"Als je reist, begrijp je pas waar je zelf bent opgegroeid."

Renso

van Grootheest

woonplaats Kootwijkerbroek
bij avanta sinds 2016

Wonen we in een saai land? Echt niet! Binnen tien minuten sta ik op de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa en over het dorp waar ik woon kan ik cultureel gezien met gemak een flinke spreekbeurt houden. Maar goed, genieten van de natuur en proeven van andere culturen buiten ons ‘perfecte’, gehaaste landje is gewoon gaaf! Als echt mensenmens wil ik daarbij altijd graag weten waarom mensen dingen doen of laten. Respect voor de lokale gebruiken vind ik daarbij belangrijk.

Ten slotte ben ik reisleider omdat ik van de groepsdynamiek hou die altijd weer anders is. Ik geniet ervan als ik jullie zie genieten en probeer elke reis wat te leren van de groep. Als reisleider heb ik natuurlijk al het één en ander aan landen gezien en tussen mijn studie en werk heb ik een jaar in Nieuw-Zeeland gewoond. De keuze voor Avanta als reisorganisatie was voor mij een makkelijke. Na de eerste reis als deelnemer was ik overtuigd dat deze manier van reizen je het dichtst bij de cultuur en natuur van een land brengt. Slapen onder de sterren en de grootste verhalen bij een kampvuurtje. Ga je mee?!

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Samen ontdekken dat je overal ter wereld mag geloven, samen delen in elkaars geloof en bewondering hebben voor de schepping om ons heen. Dat maakt reizen met een christelijk reisorganisatie fijn. En ja, dat kan ook als je niet in de kerk bent opgegroeid…

Favoriete reisherinnering:
Het bezoek aan een dorp in de binnenlanden op Fiji (het verhaal komt vast aan bod tijdens onze reis).

Beroep: Bedrijfsontwikkeling en verkoop.
Hobby’s: ‘Prutsen’ met hout, duiken, squash
Aantal bezochte landen: 36 http://landenverzamelaars.nl/?reiziger=11216
Wishlist: Suriname en omliggende landen, Zuid-Afrika, Alaska, Iran