Rick

van Brakel

woonplaats Emmeloord
bij avanta sinds 2018
Toen ik mijn eerste reis bij Avanta boekte had ik geen flauw idee wat ik kon verwachten. Je leest een hoop op de site over wildkamperen… Iets wat voor mij totaal onbekend was, althans het wildkamperen. Het orginele glamping doe ik al vanaf kinds af aan. Toen ik een aantal jaar geleden mee ging met een reis naar Sri Lanka was ik meteen verkocht. Wat is wildkamperen een mooie manier van reizen, en wat zie je een hoop van het land. Je staat dicht bij de cultuur van het land en ziet niet alleen hoe mooi het is, maar je proeft het ook!

Ik merkte al snel dat deze manier van reizen mijn ding is. Vrij in de natuur en fantastisch veel zien van Gods schepping. Tijdens mijn reizen vind ik het altijd weer een uitdaging om zo dicht mogelijk bij de bevolking te komen. Daarom is mijn doel ook altijd om te slapen bij de locals en met ze in gesprek te gaan. Geloof me, 9 van de 10 keer lukt dit! De mensen zijn vaak gastvrij en vinden het fantastisch om jou te ontvangen. Ze koken voor je, offeren hun bed op, en je hebt met elkaar een fantastische avond.

Daarnaast is het altijd weer een uitdaging om in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk te zien van het land! Dus… gas op die lolly en gaan! Uitgerust thuis komen? ECHT NIET! 😉

En waarom ik nu reisleider ben? Van nature ben ik een leider en vind ik het fantastisch om dingen te organiseren. Dus reisleider zijn is voor mij een gave uitdaging die ik niet kon overslaan. Hoe gaaf is het om medereizigers te enthousiasmeren over de manier van reizen, en ze al het moois te laten zien van het land? En hoe tof is het dat je dit mag doen met andere christenen?? Tijdens een reis maak je veel mee, veel indrukken, goede gesprekken, heftige momenten, lange roadtrips etc etc en geloof me, geen dag is hetzelfde! Daarnaast ben ik niet bang om het net even anders te doen dan anderen, dus als je dat ziet zitten….. dan heb je geluk 😉 Kortom, boek jij een reis bij Avanta dan ga je dingen zien en meemaken die je nog nooit in je leven hebt meegemaakt!

De meerwaarde van reizen met een christelijke reisorganisatie vind ik dat je samen dezelfde ‘basisregels’ hanteert. Bidden en danken bij de maaltijd, Bijbellezen, de zondag een moment van bezinning.. en samen de mooiste geloofsverhalen delen.

Favoriete reisherinnering:

Dit is lastig… Alles is indrukwekkend en mooi! En ik ben dankbaar dat ik zoveel mag zien.

Beroep: sales
Hobby’s: reizen/motorrijden/fitnessen/jeugdwerk
Aantal bezochte landen: 17
Wishlist: Colombia… Suriname… Brazilië… Peru