'Reizen vermindert vooroordelen en vergroot ons begrip van de wereld’ - Rick Steves

Robert

van de Klippe

woonplaats Rotterdam
bij avanta sinds 2022
Wat denk jij ervan om in de vroege ochtend wakker te worden met het geluid van tjirpende vogels en na het openritsen van je tent direct de frisse buitenlucht op te snuiven? Of overdag een stevige wandeling in de natuur maken, actieve activiteiten ondernemen, locals ontmoeten en/ of cultuurhistorie ontdekken? Of ’s avonds rondom een knapperend kampvuurtje met elkaar koken, eten, verhalen delen en/ of een spelletje doen? Wonend in de stad zijn dit soort reiservaringen voor mij dé manier om mijn dagelijkse (werk)routine in Nederland te doorbreken en mijn geest te verruimen. Reizen volgens het concept van Avanta biedt voor mij een ideale manier om nieuwe landschappen, culturen en mensen te leren kennen en avontuurlijke ervaringen op te doen. Het vergroot mijn wereldbeeld en helpt me om meer begrip te krijgen voor andere culturen en manieren van leven.
Als reisleider probeer ik in het reisprogramma altijd een juiste balans te vinden tussen natuur versus cultuur, activiteit versus ontspanning, en op de bonnefooi versus eigen planning. Uiteraard in overleg met de wensen van de groep.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:

Het reizen met andere christenen geeft de mogelijkheid om gezamenlijk invulling te geven aan je geloof. Ik denk hierbij aan het samen bidden, Bijbellezen, zingen en geloofsgesprekken. Ook het bezoeken van een lokale kerk vind ik elke keer weer een geestelijke verrijking. Mijn mooiste ervaring hiervan had ik in een internationale gemeente in Tunesië. Tijdens deze dienst werden een aantal volwassenen en een baby gedoopt in een eeuwenoud doopbassin in de tuin van de kerk.

Favoriete reisherinnering: In IJsland een dag off the road gereden met 4×4 auto’s, naar de Askja vulkaan (incl. het kratermeer Öskjuvatn). Ondanks een lekke band en de uitdaging op tijd weer onze benzinetanks gevuld te krijgen een hele toffe ervaring, waarbij we verschillende rivierbeddingen hebben getrotseerd en een adembenemend (krater)landschap hebben verkend.

Beroep: assetmanager

Hobby’s: tijd doorbrengen met familie & vrienden
Wishlist: Kirgizië, Albanië, Nieuw-Zeeland
Favoriete bestemming: IJsland