'Reizen is studie in beweging.' - Allard Pierson

Simone

Souër

woonplaats Rotterdam
bij avanta sinds 2014
Het rondreizen in historisch interessante of cultureel ver van je afstaande landen vind ik heerlijk en blik verruimend. Het besef zelf niet het middelpunt van de wereld te zijn en het ervaren van onvoorstelbare situaties en veerkracht van mensen geeft een niet-westerse ervaring. Het triggert en het zet je aan het nadenken. Ik reis om de wereld beter te begrijpen, verschillende culturen te ervaren én beter te doorgronden wat we er met elkaar van maken. Met Avanta als reisorganisatie die de complexiteit van culturen en het leven erkent en ruimte laat aan reisleiders, vind ik het prettig werken.
In Azië heb ik gereisd, en daarnaast in het Midden-Oosten, Europa en Noord-Amerika. Ik probeer altijd een mix te vinden van cultuur en natuur, stad en platteland, eigen planning en het laten meevoeren door de locals en de ontmoetingen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de reis tegemoetkomt aan de wensen in de groep. Verder ga ik er altijd voor om er qua programma het maximale uit te halen zonder dat het een uitputtingsslag wordt.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Reizen met een groep moet fijn, veilig en verrijkend zijn wat mij betreft. De meerwaarde van het reizen met Avanta is dat je existentiële dingen met elkaar kunt delen en elkaar ook in geloofsopzicht echt kan ontmoeten. Het is altijd weer bijzonder om dat te ervaren.
Beroep: onderwijs
Hobby’s: reizen, lezen, politiek en actualiteit volgen, werken of afspreken in een koffiebar, creëren van mooie processen of producten, filosofie
Aantal bezochte landen: ca. 32
Wishlist: Rusland, Singapore, Nieuw-Zeeland, Australië, Alaska, Groenland