Het coronavirus is in een paar maanden tijd een wereldwijd probleem geworden. Slechts enkele landen zeggen nog geen coronabesmettingen te hebben, en het is maar de vraag of die informatie klopt.

‘Corona is here to stay’, zeggen wetenschappers. Om de verspreiding te vertragen, wordt momenteel opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wat betekent dat voor Avanta en de reizen die gepland staan?

Het is alweer een aantal weken geleden dat de laatste Avantareis terugkwam. Sindsdien is er geen reis meer vertrokken, waardoor er nu voor het eerst sinds jaren langer dan een paar dagen geen enkele Avantareis op pad is. Een vreemde situatie, en niemand weet hoe lang dit gaat duren.

Die onzekerheid is meteen ook het grootste probleem, voor ons en voor onze deelnemers. We hebben inmiddels een groot aantal reizen in maart en april moeten afzeggen. We krijgen natuurlijk veel vragen over de reizen in de zomer en het najaar, maar helaas valt daar nog niet veel informatie over te geven. De situatie en de genomen maatregelen verschillen per dag en per land. Sommige landen zijn de maatregelen al aan het versoepelen, in andere landen worden ze juist aangescherpt.

Niet op reis kunnen is in deze tijd niet het grootste probleem, dat realiseren wij ons ook. Tegelijkertijd is reizen onze bron van inkomsten, en willen we graag dat Avanta deze crisis doorkomt. Naarmate de vertrekdatum van een reis dichterbij komt, zullen we iedereen die geboekt heeft informeren over de mogelijkheden. Tot nu toe bieden we onze klanten meerdere opties aan, zoals een deel van de (aan)betaling retour of een voucher. We zijn blij met de vele begripvolle en hartverwarmende reacties, maar we hopen ook dat binnen afzienbare tijd de eerste Avantareis gewoon weer kan vertrekken!

Tot die tijd dromen we van reizen 🙂