Algemeen

Waar kan ik het dag-tot-dagprogramma van een reis vinden?

Nergens ūüôā Er is geen vaststaand programma van onze reizen. Avanta onderscheidt zich op tal van manieren van andere reisorganisaties en wil dat ook graag zo houden. Wij zijn meer een reizigers-organisatie dan een reisorganisatie. Dat wil zeggen dat veel dingen die bij andere organisaties reeds lang van tevoren vaststaan, bij ons vaak ter plaatse door de reisleider geregeld worden en dat dit vaak gebeurt in overleg en in samenwerking met de deelnemers. Het voordeel hiervan is dat je een land meer zult ervaren en ons inziens beter zult leren kennen, dan wanneer je een all-in reis zou boeken waarbij alle overnachtingen en excursies reeds van te voren vaststaan.

De manier van reizen die wij aanbieden geeft daarnaast ook veel vrijheid. Een spontane ontmoeting kan leiden tot een logeerpartij die vervolgens weer kan leiden tot een alternatief reisplan omdat de gastheer leuke dingen ter plaatse kent die in reisgidsen niet terug te vinden zijn. Ook reizen wij wereldwijd naar gebieden waar weinig of geen voorzieningen zijn voor toeristen om de eenvoudige reden dat ze er vrijwel nooit komen. Zo kan het gebeuren dat je in primitieve logementen, zoals een hut in de jungle, of op andere ongebruikelijke plaatsen komt te overnachten. Of dat er wellicht een keer in een nachtbus wordt overnacht zodat we een flinke afstand niet overdag hoeven te overbruggen. Een en ander is er de oorzaak van dat we niet kiezen voor dag-tot-dag programma’s en dat bij een deel van de reizen geen all-in reissom gegeven wordt.

Hoe kan ik reisleider worden?

Stuur een mailtje met je motivatie naar info@avantareizen.nl. Je krijgt dan per e-mail een formulier van ons, dat je invult en terugstuurt. Als we denken dat je geschikt bent als Avanta-reisleider, word je uitgenodigd voor een gesprek. Drie minimale vereisten zijn dat je een christelijke levensovertuiging hebt, minimaal (binnenkort) 21 jaar bent, en minstens twee keer met ons op reis bent geweest (waarvan √©√©n kampeerreis (met busjes) binnen Europa) en dus ervaring hebt met het ‘Avanta-concept’.

Kan ik op een andere datum terugvliegen?

Meestal is het wel mogelijk om je reis te verlengen, of bijv. naar een andere luchthaven terug te vliegen. Wij brengen hiervoor de eventuele meerkosten en ‚ā¨ 25 administratiekosten in rekening.

Heb ik een paspoort nodig voor mijn reis?

Bagage

Kan ik een koffer meenemen?

Liever niet! Wij adviseren met nadruk een backpack of eventueel een weekendtas. Een koffer is zowel voor een kampeerreis als een verre reis een onpraktisch bagagestuk. Tijdens kampeerreizen kun je je koffer niet meenemen in je tent en is het een lastig onding bij het laden van de bus. Tijdens verre reizen zul je met je bagage zo nu en dan een korter of langer stuk moeten lopen. Dat gaat over een onverhard of slecht wegdek een stuk makkelijker met een backpack dan met een rolkoffer.

Zie verder de paklijsten onder Voorpret.

Moet ik zelf een tent meenemen?

Nee, Avanta zorgt voor de tenten. Kijk hier voor onze bagagelijst met de kampeerartikelen die je zelf mee moet nemen.

 

Covid-19

Het land waar ik naartoe wil heeft een oranje reisadvies. Wat betekent dat?

In principe zijn bij de meeste landen de reisadviezen weer teruggebracht naar de situatie van voor corona. De meeste landen hebben daardoor weer een groen of geel reisadvies. Mocht een land een oranje reisadvies hebben dan staat dat vanaf begin 2022 meestal los van corona. Avanta kijkt op zichzelf wel naar de overheidsadviezen maar checkt ook ter plaatse of een reis veilig gemaakt kan worden, want dat laatste geeft uiteraard de doorslag.
Een groen of geel reisadvies kan in principe nog wel betekenen dat er van tevoren (of bij aankomst) moet worden getest, of dat er een vaccinatieplicht geldt. Bij een oranje reisadvies is je reisverzekering van de Europeesche gewoon geldig.

Krijg ik mijn geld terug als voor het land waar ik naartoe ga ineens een vaccinatieplicht geldt?

Wel of niet vaccineren is een persoonlijke keuze. Avanta is niet verantwoordelijk voor de kosten die voortvloeien uit zo’n keuze. Mocht je de reis om deze reden moeten annuleren, dan proberen wij met je mee te denken, een alternatieve reisbestemming aan te bieden en/of de kosten zo laag mogelijk te houden.

Krijg ik mijn geld terug als ik positief getest ben?

Als je de door jou geboekte reis moet annuleren omdat je een positieve testuitslag hebt, gelden de gewone annuleringsvoorwaarden. Je krijgt van ons een annuleringsnota, die je kunt indienen bij de verzekeraar waar je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Een positieve testuitslag vinden reisverzekeraars een geldige annuleringsreden.

Waar kan ik meer informatie vinden over reizen in tijden van corona?

Op deze pagina.

Financieel

Moet ik een verzekering afsluiten?

Een verzekering is niet verplicht, maar wordt door ons wel met nadruk aangeraden. Want¬†een goede reisverzekering kan je tijdens de reis veel ellende en¬†kosten besparen bijv.¬†in geval van ziekte, als je paspoort¬†wordt gestolen,¬†of¬†wanneer thuis¬†ineens een¬†ernstige situatie¬†ontstaat. Daarnaast¬†raden we¬†ook aan om een annuleringsverzekering af te sluiten.¬†Zo’n verzekering¬†voorkomt financi√ęle teleurstelling als je voor vertrek de reis moet¬†annuleren als gevolg van bijv. ziekte, overlijden van een naast familielid, of het verlies van je baan. Ook zorgt zo’n verzekering voor vergoeding van (een deel van) de reissom wanneer je je reis¬†halverwege moet afbreken.

Lees hier meer over verzekeringen.

Ik heb een all-in reis geboekt. Heb ik dan tijdens de reis geen kosten?

Zelfgekookte maaltijden, koffie, thee en melk zijn bij de reissom inbegrepen, zodat je nauwelijks extra kosten zult hebben. Iedere avond wordt er met de meegenomen kookuitrusting en ingredi√ęnten een voedzame warme maaltijd klaargemaakt. De kosten die je tijdens de reis maakt, zijn hoofdzakelijk van persoonlijke aard, zoals consumpties en souvenirs. Excursies zijn uiteraard niet verplicht en dus ook niet bij de reissom inbegrepen. Op deze manier kom je niet voor veel hogere uitgaven dan verwacht te staan, maar betaal je ook niet voor zaken die je niet afneemt. Overigens is in een enkel geval op dit type reizen een visum vereist (bijv. voor Rusland en Wit-Rusland); deze visumkosten komen voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie onder het subkopje Reisvoorwaarden.

Groepssamenstelling

Wat is de leeftijd van de andere deelnemers?

Dit is waarschijnlijk de vraag die het meest aan ons gesteld wordt. Je kunt bovenaan de reisomschrijving vinden welke leeftijdscategorie de reis heeft (klik op het icoontje met een poppetje). Jeugdreizen 17 – 24 jaar, jongerenreizen 20 – 36 jaar en sommige van de jongerenreizen tot 28 jaar. Wil je echt heel graag de leeftijden weten? Stuur ons dan een mailtje.

Ik reis alleen. Ben ik dan niet de enige in de groep die alleen aangemeld heeft?

Zeker niet! Het merendeel van onze deelnemers boekt alleen.

Identiteit

Ik ben niet christelijk. Kan ik me aanmelden voor een Avantareis?

Jazeker, iedereen is welkom op onze reizen. Wel wordt van alle deelnemers verwacht er rekening mee te houden dat zij met een christelijke reisorganisatie op reis zijn. Daar horen o.a. bidden en danken voor het eten en Bijbellezen bij. Maar ook respect voor elkaar en de medemens in het gebied dat bezocht wordt. Op zondagen proberen we een lokale kerkdienst bij te wonen, maar ook zelf minimaal een preek te luisteren of te lezen. Als je met Avanta op reis gaat kies je voor een christelijke reisorganisatie dus verwachten we dat je hierbij gewoon aanwezig bent en je niet aan de groep onttrekt. We reizen niet – onnodig – op zondag, we bezoeken deze dag geen – toeristische – attracties en tijdens bijv. ski-vakanties gaan we dan niet de piste op. Maar we proberen er een fijne, ontspannen dag van te maken waarbij er voor de liefhebbers zeker de ruimte is om bijv. in de buurt een mooie wandeling te maken.

Hoe wordt de zondag ingevuld?

Op zondag wordt er niet gereisd, tenzij er sprake is van een uitzonderlijke situatie. We proberen een plaatselijke kerkdienst te bezoeken, luisteren zelf naar een preek en doen eventueel een Bijbelstudie. We bezoeken geen – toeristische – atracties en tijdens bijv. ski-vakanties gaan we niet de piste op. Tijdens kampeerreizen brengen we de dag vooral door op en rond onze kampeerplaats. We proberen er een mooie, ontspannen dag van te maken waarbij er voor de liefhebbers zeker de ruimte is om bijv. in de buurt een mooie wandeling te maken. Het is een dag van rust, ook op reis.