Wie kiest voor een reis met Avanta, kiest voor een reis waarin natuur, cultuur en contact met de plaatselijke bevolking centraal staan. Hieronder lees je hoe wij daar invulling aan geven.

Met Avanta ga je ‘back to the basics’; wanneer je wilt luieren op het strand en tijdens je vakantie omringd wilt zijn met luxe en comfort, ben je aan het verkeerde adres. Maar wanneer je nieuwsgierig bent naar andere culturen en op plaatsen wilt komen waar de doorsnee toerist zich nooit laat zien, dan zit je goed. Een flexibele instelling is nodig, want het verloop van onze reizen is niet precies te voorspellen. Dat laat de reisleider afhangen van de omstandigheden ter plaatse. Uit ervaring weten we dat je op die manier op de meest bijzondere plaatsen komt en de meest bijzondere mensen ontmoet. Wie dus kiest voor een reis met Avanta, kiest voor avontuur! De reizen die Avanta organiseert, zijn voor het overgrote deel op te delen in twee categorieën, namelijk: all in-kampeerreizen en verre vliegreizen.

Europese kampeerreizen

Vrijwel al onze reizen binnen Europa – en langs de buitengrenzen van Europa – zijn kampeerreizen. Het vervoer bestaat uit minibusjes; de chauffeurs bestaan uit de reisleider en een zo ervaren mogelijke deelnemer. Het reizen met minibusjes zorgt ervoor dat maar weinig mooie plekjes onbereikbaar zijn voor ons. Iedere dag wordt er een nieuw kamp opgeslagen in de vrije natuur, m.u.v. de zondag (zie ‘christelijk karakter van Avanta’ hieronder). Avanta zorgt voor de kampeeruitrusting (tenten, kookgerei etc.). In Oost-Europa en verschillende West-Europese landen is kamperen toegestaan, in de meeste overige landen wordt het gedoogd, míts de plek ongeschonden en vrij van rommel wordt achtergelaten. Vanzelfsprekend draaien we geen muziek op onze kampeerplek en zitten we niet met dopjes in onze oren rond het kampvuur (om drie redenen: 1. we genieten van de natuur en de stilte 2. om geen overlast te veroorzaken en/of onnodig de aandacht te trekken 3. vanwege het groepsgevoel). Boxjes kun je thuislaten.

Bij de prijs van veel van onze kampeerreizen staat ‘All in’: alles inclusief. Zelfgekookte maaltijden, koffie, thee en melk zijn bij de reissom inbegrepen, zodat je nauwelijks extra kosten zult hebben. Iedere avond wordt er met de meegenomen kookuitrusting en ingrediënten een voedzame warme maaltijd klaargemaakt. De kosten die je tijdens de reis maakt, zijn hoofdzakelijk van persoonlijke aard, zoals consumpties en souvenirs. Excursies zijn uiteraard niet verplicht en dus ook niet bij de reissom inbegrepen. Op deze manier kom je niet voor veel hogere uitgaven dan verwacht te staan, maar betaal je ook niet voor zaken die je niet afneemt. Overigens is in een enkel geval op dit type reizen een visum vereist (bijv. voor Rusland en Wit-Rusland); deze visumkosten komen voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie onder het subkopje Reisvoorwaarden.

De verre vliegreizen

Tenzij anders vermeld zijn alle reizen buiten Europa vliegreizen. Veel reizen bínnen Europa zijn ook vliegreizen, maar tevens kampeerreizen. Lees de informatie over vliegen op onze website wanneer het de eerste keer is dat je in een vliegtuig stapt. Op deze reizen wordt gebruik gemaakt van huurauto’s en / of van het openbaar vervoer. Er wordt overnacht in kleine ho(s)telletjes, op sommige reizen gaan er lichtgewicht tenten mee zodat er ook gekampeerd kan worden. Dit staat vermeld bij de betreffende reis of je krijgt hierover na boeking bericht. Een goed zittende trekkersrugzak is op deze reizen onmisbaar. Houd er rekening mee dat evt. visumkosten niet bij de reissom of bij de bijkomende kosten zijn inbegrepen. Zie voor verdere uitleg over de vliegreizen het subkopje Reisvoorwaarden .

 

Het christelijk karakter van Avanta

Avanta is een interkerkelijke reisorganisatie: zo’n 90 % van de deelnemers behoort tot één van de reformatorische kerken. Degenen die geen christelijke achtergrond hebben zijn ook hartelijk welkom op onze reizen, maar worden vriendelijk verzocht ’s zondags mee te gaan naar de kerk of aanwezig te zijn tijdens het beluisteren van een preek. Van alle deelnemers wordt verwacht er in het dagelijks leven rekening mee te houden dat men met een christelijk reisgezelschap op stap is. Op zondag wordt er niet gereisd, tenzij er sprake is van een uitzonderlijke situatie.

Samenstelling van de groepen

Mede in verband met het avontuurlijke karakter van de Avantareizen (zie hierboven) hanteren wij een maximumleeftijd van 36 jaar. Op reizen die staan aangegeven met een Avantaplus-symbool is de leeftijdsgrens 59 jaar. Ook deze reizen zijn zeer intensief en doen niet onder voor de Avantareizen. Bij de jeugdreizen is de maximumleeftijd 24 jaar. Bel ons wanneer je graag mee wilt, maar denkt dat je te oud of te jong bent! Reis je alleen? Je zult snel aansluiting vinden in de groep, want een groot deel van de deelnemers doet hetzelfde! De groepen bestaan vrijwel altijd uit maximaal 18 personen. Avanta bepaalt wanneer een reis vol is, of wanneer er wel/niet voldoende deelnemers zijn om een reis te laten doorgaan.

Opstapplaatsen

Je bent zelf verantwoordelijk voor vervoer van en naar de opstapplaatsen. Voor over land-kampeerreizen liggen deze plaatsen altijd in Nederland, mede afhankelijk van waar jij woont en waar de reis heengaat. Ook bij vliegreizen moet je zelf zorgen voor vervoer naar en van de luchthaven. Vaak is dat Schiphol, regelmatig ook Brussel en een enkele keer Rotterdam, Eindhoven, Antwerpen, Weeze of Düsseldorf. Vertrekt je vlucht ’s ochtends vroeg vanaf Brussel, dan is het mogelijk de nacht tevoren op het reisbureau te overnachten. Wel eerst even bellen! In de infobrief over je reis die je ruim voor vertrek ontvangt, staan de namen, woonplaatsen en telefoonnummers van alle deelnemers vermeld, zodat je wellicht met groepsgenoten iets kunt afspreken over vervoer naar de opstapplaats.

Is Avanta geschikt voor jou?

Onze reizen zijn in principe geschikt voor iedereen met een normale conditie en gezondheid. Voor intensieve trektochten of reizen waarop veel in de bergen gelopen wordt, dien je in goede lichamelijke conditie te zijn, met name voor een reis als de beklimming van de Kilimanjaro, maar ook een zeilreis over de oceaan. Verder zijn een flexibele instelling en respect voor de plaatselijke natuur, cultuur, bevolking en je groepsgenoten onontbeerlijk. Wanneer je een dieet volgt, medicijnen slikt of wanneer er sprake is van een lichamelijke of geestelijke afwijking of ziekte, raden we je dringend aan om dit aan te geven op je aanmeldingsformulier. Avanta gaat vertrouwelijk om met dergelijke informatie. Je kunt het ook persoonlijk doorgeven aan je reisleider. Twijfel je of een reis voor jou geschikt is, bel ons dan gerust!

Onze geschiedenis

Avanta is in 1983 opgericht. Sindsdien hebben wij ervaring opgedaan in alle landen ter wereld (ja, echt! Er is geen land waar Avanta niet geweest is). Onze jarenlange, wereldwijde ervaring maakt ons een betrouwbare reispartner. Inmiddels gaat de tweede generatie Avantareizigers met ons op reis.