Wat is de dag van terugkomst van een reis?

Het is in de reiswereld gebruikelijk om de dag van vertrek en terugkomst in het aantal reisdagen mee te tellen. Dus als je een 14-daagse reis boekt die op zaterdag 8 juli vertrekt, dan kom je op vrijdag 21 juli terug. Dat kan vroeg in de ochtend zijn, of ’s avonds laat, dat maakt voor het aantal reisdagen niet uit.
Bij sommige reizen staat in de reisbeschrijving dat we eventueel de avond vóór de vertrekdatum al vertrekken. In dat geval duurt een reis dus eigenlijk een dag langer.
Bij vliegreizen kan het gebeuren dat je ’s avonds laat vertrekt. Die dag wordt dan meegeteld in het aantal reisdagen.
Of je landt ’s ochtends vroeg op het vliegveld. Ook die dag telt in principe mee.

Waar kan ik het dag-tot-dagprogramma van een reis vinden?

Nergens 🙂 Er is geen vaststaand programma van onze reizen. Avanta onderscheidt zich op tal van manieren van andere reisorganisaties en wil dat ook graag zo houden. Wij zijn meer een reizigers-organisatie dan een reisorganisatie. Dat wil zeggen dat veel dingen die bij andere organisaties reeds lang van tevoren vaststaan, bij ons vaak ter plaatse door de reisleider geregeld worden en dat dit vaak gebeurt in overleg en in samenwerking met de deelnemers. Het voordeel hiervan is dat je een land meer zult ervaren en ons inziens beter zult leren kennen, dan wanneer je een all-in reis zou boeken waarbij alle overnachtingen en excursies van te voren vaststaan.

De manier van reizen die wij aanbieden geeft daarnaast ook veel vrijheid. Een spontane ontmoeting kan leiden tot een logeerpartij die vervolgens weer kan leiden tot een alternatief reisplan omdat de gastheer leuke dingen ter plaatse kent die in reisgidsen niet terug te vinden zijn. Ook reizen wij wereldwijd naar gebieden waar weinig of geen voorzieningen zijn voor toeristen om de eenvoudige reden dat ze er vrijwel nooit komen. Zo kan het gebeuren dat je in primitieve onderkomens, zoals een hut in de jungle, of op andere ongebruikelijke plaatsen komt te overnachten. Of dat er wellicht een keer in een nachtbus wordt overnacht zodat we een flinke afstand niet overdag hoeven te overbruggen. Dit zijn allemaal redenen waarom wij niet kiezen voor dag-tot-dag programma’s en dat bij een deel van de reizen geen all-in reissom gegeven wordt.

Hoe kan ik reisleider worden?

Stuur een mailtje met je motivatie naar info@avantareizen.nl. Je krijgt dan per e-mail een formulier van ons, dat je invult en terugstuurt. Als we denken dat je geschikt bent als Avanta-reisleider, word je uitgenodigd voor een gesprek. Drie minimale vereisten zijn dat je een christelijke levensovertuiging hebt, minimaal (binnenkort) 21 jaar bent, en minstens twee keer met ons op reis bent geweest (waarvan één kampeerreis (met busjes) binnen Europa) en dus ervaring hebt met het ‘Avanta-concept’.

Kan ik op een andere datum terugvliegen?

Meestal is het wel mogelijk om je reis te verlengen, of bijv. naar een andere luchthaven terug te vliegen. Wij brengen hiervoor de eventuele meerkosten en € 25 administratiekosten in rekening.

Heb ik een paspoort nodig voor mijn reis?