Het land waar ik naartoe wil heeft een oranje reisadvies. Wat betekent dat?

In principe zijn bij de meeste landen de reisadviezen weer teruggebracht naar de situatie van voor corona. De meeste landen hebben daardoor weer een groen of geel reisadvies. Mocht een land een oranje reisadvies hebben dan staat dat vanaf begin 2022 meestal los van corona. Avanta kijkt op zichzelf wel naar de overheidsadviezen maar checkt ook ter plaatse of een reis veilig gemaakt kan worden, want dat laatste geeft uiteraard de doorslag.
Een groen of geel reisadvies kan in principe nog wel betekenen dat er van tevoren (of bij aankomst) moet worden getest, of dat er een vaccinatieplicht geldt. Bij een oranje reisadvies is je reisverzekering van de Europeesche gewoon geldig.

Krijg ik mijn geld terug als voor het land waar ik naartoe ga ineens een vaccinatieplicht geldt?

Wel of niet vaccineren is een persoonlijke keuze. Avanta is niet verantwoordelijk voor de kosten die voortvloeien uit zo’n keuze. Mocht je de reis om deze reden moeten annuleren, dan proberen wij met je mee te denken, een alternatieve reisbestemming aan te bieden en/of de kosten zo laag mogelijk te houden.

Krijg ik mijn geld terug als ik positief getest ben?

Als je de door jou geboekte reis moet annuleren omdat je een positieve testuitslag hebt, gelden de gewone annuleringsvoorwaarden. Je krijgt van ons een annuleringsnota, die je kunt indienen bij de verzekeraar waar je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Een positieve testuitslag vinden reisverzekeraars een geldige annuleringsreden.

Waar kan ik meer informatie vinden over reizen in tijden van corona?

Op deze pagina.