What's cooking in de Avantakeuken?

Veel van onze kampeerreizen zijn all-in reizen. Dat betekent dat er achterin de bus een kampeerkeuken meegenomen wordt, en ook een flinke lading boodschappen. Daardoor zijn we lekker onafhankelijk en kunnen we mooie, afgelegen kampeerplekjes zoeken. We hoeven tenslotte niet elke dag om boodschappen of uit eten, we hebben alles bij ons! Bijkomend voordeel is dat je tijdens deze reizen nauwelijks extra uitgaven hoeft te hebben. En daar komt bij dat het natuurlijk ook supergezellig is om ’s avonds je kamp op te bouwen terwijl er in de keuken gekookt wordt, en het eten daarna met elkaar rond het kampvuur op te eten.

Regelen dat iedere kampeerreis een keuken, keukenuitrusting en voldoende boodschappen heeft is iedere zomer een hele organisatie. In onze loods staan de op maat gemaakte keukens, kooktoestellen, pannen etc. opgeslagen. Hier zwaait Rick de scepter. Tot een paar jaar geleden ging het Avantateam iedere zomer naar alle supermarkten in Middelburg en omgeving, met lange lijsten en een trein van winkelwagentjes. Uiteindelijk was er dan in de wijde omtrek geen knakworst of blik gehaktballetjes meer te krijgen 😀 Gelukkig kunnen we tegenwoordig online onze megabestellingen doen en worden de boodschappen bij de loods bezorgd. Daar wordt alles per reis in bananendozen verpakt.

Wat staat er op het Avantamenu? Van chili con carne tot nasi met gehaktballetjes in satésaus en van hachee met aardappelen en rode kool tot macaroni. En op zondag bakken we pannenkoeken. Zo nu en dan wordt er een nieuwe maaltijd aan het menu toegevoegd. Dit voorjaar hebben twee groepen die naar Noorwegen gingen een nieuwe maaltijd getest: bonenpot!

Het oordeel van de Avantareizigers was unaniem: “Lekker!” Dus het Avantamenu is uitgebreid met bonenpot, en als jij komende zomer een Europese kampeerreis met ons gaat maken, hopen we dat jij ook met smaak je bord leegeet. Eet smakelijk alvast!