Kenmerken
Reizen door deze twee Aziatische landen is een kleurrijk avontuur!

In dit deel van Azië ben je in alle opzichten ver van huis. Van de natuur tot het verkeer, van het eten op je bord tot de omgangsvormen, niets is te vergelijken met wat je thuis gewend bent. En dat moet je ook maar niet doen! Reizen is juist zo leuk omdat alles zo anders is, zo nieuw en zo verrassend. Bij sommige bestemmingen ervaar je dat sterker dan bij andere, en deze reis valt zeker in de eerste categorie.

In Cambodja gaan we natuurlijk naar Angkor Wat, een van de indrukwekkendste monumenten van Zuidoost-Azië, middenin de Cambodjaanse jungle. We komen ook in Phnom Penh, waar we geconfronteerd zullen worden met de afschuwelijke oorlog van de jaren ’70. Bijna de helft van het volk kwam toen om het leven. In 1993 bezocht Avanta het land als een van de eerste reisorganisaties. En inderdaad, zeker de helft van de dorpen was compleet overgenomen door het oerwoud. Het nu zo vredige land biedt hoop voor alle landen die nu in oorlog zijn.

Rondfietsen over het tropische platteland van Vietnam is een ‘must’ op deze reis, evenals achterop de motor bij Vietnamezen die gebieden ingaan die per auto onbereikbaar zijn. Deze tocht hebben we de afgelopen jaren verschillende keren gemaakt en dat was steeds een absoluut hoogtepunt van de reis.

Een ander hoogtepunt van Vietnam is Halong Bay, een baai met een karstgebergte waarvan de rotspunten uit het water steken. Er leven diverse communities op het water rond de eilandjes. Met de trein reizen we naar Sapa, vanwaar we de groene hooglanden van Vietnam intrekken. Ook gaan we naar Hanoi, de hoofdstad. Je kunt er leuk slenteren, shoppen en heerlijk eten bij een van de vele eettentjes. Ten zuiden van Hanoi ligt natuurpark Tam Coc, een prachtig natuurgebied dichtbij het stadje Ninh Binh. Als we nog tijd over hebben gaan we ook naar Trang An, een gebied met steile kliffen, weelderige begroeiing en mysterieuze grotten.

Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer en slapen we in kleine pensions of bij mensen thuis. Volgens ons de beste manier om een land echt te leren kennen.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.
Voor zowel Cambodja als Vietnam is een visum nodig.

€1775,- €1599,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-06-2024
Reiscode
24-VCA-264
Vertrek
24-10-2024
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Cambodja Vietnam

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!