Reisleider

Nel van Nieuwkoop

Kenmerken
Een droomreis voor de avontuurlijk ingestelde reiziger

Georgië – een mooi en gastvrij land op de grens tussen Azië en Europa. Een enigszins onbekende parel in de Kaukasus, maar Avanta is er al heel wat keren geweest.

In Georgië zijn, door de opeenvolging van allerlei heersers die het land in de loop der eeuwen bezet hebben, veel overblijfselen uit verschillende culturen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. Door het hele land zie je oude kerken en kloosters, die vaak schitterende muurschilderingen hebben.

Dankzij eigen vervoer tijdens de reis komen we op de meest afgelegen en bijzondere plekken. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond voor road trips en wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennismaken met een vooroorlogse lifestyle. Niet zelden zorgt een kudde schapen op de weg voor enige vertraging. Koeien grazen op de berghellingen, de brug is van houten planken en langs de weg staan religieuze monumentjes. We rijden door valleien met bijzondere rotsformaties, watervallen en bossen.

Naast de rijkdom die de cultuur en natuur hier te bieden hebben, zijn de Georgiërs ook nog eens bijzonder gastvrij. Ze delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien. Vanwege het subtropische klimaat rond de Zwarte Zee is Georgië een heel geschikt land voor wijnbouw, het is zelfs het oudste wijnland ter wereld.

Azerbeidzjan is een land van tegenstellingen: futuristische gebouwen en strakke pleinen bepalen het beeld in de hoofdstad Bakoe. Maar zodra je die hippe en moderne stad achter je laat, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Koemest wordt gedroogd om te dienen als brandstof, de plee vind je in een hokje op het erf en op de markt worden pure, onbewerkte en lokale landbouwproducten te koop aangeboden.

Azerbeidzjan klinkt als een uithoek van de wereld en het is inderdaad geen alledaagse vakantiebestemming. Dit land aan de Kaspische Zee is een olieland, met alles wat daarbij hoort. Rijkdom, klatergoud en verknoeide landschappen. Ondanks dat is een groot deel van het land nog authentiek en onbedorven, zoals we zullen merken als we richting de Kaukasus gaan. Wat ons betreft is dit gebergte een grotere rijkdom dan de zwarte smurrie onder de grond…

Wijngaarden en kastelen, eeuwenoude rotstekeningen en tempels, dichte bossen en onuitblusbaar vuur – Azerbeidzjan staat bol van de bezienswaardigheden. De vriendelijkheid van de bevolking maakt het reizen hier extra aangenaam en de Avantareizigers zullen ongetwijfeld ook tijdens deze reis de gastvrijheid van de Azerbeidzjanen ervaren.

De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor alle vervoer in en tussen beide landen, maaltijden en overnachtingskosten (mocht wildkamperen een keer niet mogelijk zijn).

Voor Azerbeidzjan hebben we een visum nodig.

€1525,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
24-GAZ-128
Vertrek
15-07-2024
Reisduur
16 dagen
Bestemming
Azerbeidzjan Georgië
Reisleider
Nel van Nieuwkoop

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt