Kenmerken
Meghalaya, Manipur en Myanmar: zulke exotische namen moeten wel voor een exotische reis staan!

Wie met deze reis meegaat, zal waarschijnlijk al zijn ideeën en dromen die hij ooit over India had bij moeten stellen. We gaan naar het noordoosten van India, dat als een soort vergeten aanhangsel bij India hoort.
Het afgelegen Meghalaya is een nauwelijks door reizigers bezochte staat met kleine, drukke stadjes met levendige bazaars en exotische buitengebieden met tropische heuvels, weelderige jungles, valleien vol monolieten, kalksteengrotten en andere verbazingwekkende dingen, watervallen, exotische stammen en allerlei andere onvermoede verrassingen.

Ook Manipur staat maar op heel weinig bucketlists, en dan alleen van verwoede reizigers. Het is eveneens een zeer bijzondere staat waar bijna 40% van de bevolking christen is. De staat telt veel etnische volkjes die voornamelijk  tot het Mongoolse ras behoren. Je kan er je hart ophalen in de natuur aan de oevers van bijvoorbeeld het Loktakmeer of in de Dzukouvallei, maar er zijn ook forten en monumenten die herinneren aan de periode dat de kolonisators een woeste en vaak tevergeefse strijd voerden om deze eigenzinnige volken te onderwerpen.

Tot slot het Birmese Mandalay: met goud overdekte tempels, kloosters, pagodes, paleizen en achterbuurten en dan de ferry op van Mandalay richting de hoofdstad. En in Myanmar (de nieuwe naam voor Birma) maken we als het even kan ook een fietstocht door het magisch aandoende Pagan, een stadje met meer pagodes en tempeltjes dan huizen. Je roeit er tussen de waterlelies door over het Inle lake en maakt ook nog een zweterige wandeling door de bergen langs dorpen waarvan de bewoners nog steeds erg weinig zin hebben in de 21-ste eeuw. Zomaar een greep uit de dingen die we hopen te doen.

De grens tussen India en Myanmar is recent geopend. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke, inspannende reis vol avontuur!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.
Evt. vertrek op maandagavond.

€1590,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
19-MMM-170
Vertrek
23-07-2019
Reisduur
19 dagen
Bestemming
India Myanmar
Reisleider
Renso van Grootheest

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt