Reisleider

Robbert

Kenmerken
Een mini roadtrip langs een paar van Amerika's grootste trekpleisters

Vroeger, tot ver in de 17e eeuw, heette New York ‘Nieuw Amsterdam’. Nederlanders hadden op het puntje van Manhattan een nederzetting gesticht en trokken vandaar het land in om handel te drijven met de indianen. Vooral in de Hudsonvallei zijn nog volop sporen te vinden van het Nederlandse erfgoed. Maar in het bruisende hart van deze metropool lijkt Nederland heel ver weg en kneuterig. Alhoewel, als we fietsen huren om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien, komt onze Hollandse behendigheid op de fiets weer goed van pas!

Naast het grondig verkennen van New York staat tijdens deze reis ook de hoofdstad Washington D.C.  op het programma. Daar zullen we het parlementsgebouw (het Capitool), het Witte Huis, en het Pentagon zien. Het Pentagon (Amerikaanse ministerie van Defensie) is een merkwaardig vijfhoekig gebouw, waarin tienduizenden mensen werken, dat zo ontworpen is dat elke plaats in het gebouw lopend binnen maximaal zeven minuten te bereiken is.

Tussendoor willen we het Amish-gebied bezoeken in Pennsylvania, waar de grootste gemeenschap van de Amish zich bevindt. Je hebt het snel genoeg door als je de regio binnenkomt. Traditioneel geklede mensen die paard en wagen als vervoermiddel hebben, niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet en met ouderwetse apparaten het land bewerken. Een bijzondere cultuur waarbij men bijv. met honderden mensen binnen één dag een grote houten schuur op weet te bouwen (een zogenaamde barn raising). Overal langs de wegen zijn winkels waar hun handgemaakte producten en beroemde lekkernijen te koop zijn. Absoluut interessant om je even in deze cultuur te verdiepen en zeker leuk om het van dichtbij te zien en mee te maken! Check bijv. deze Wikipedia-link. Misschien heb je net zoveel geluk als een Avantagroep een paar jaar geleden: zij mochten na bewezen Bijbelkennis bij hoge uitzondering een dienst van de Amish meemaken.

  • De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.
  • Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).
€1099,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
24-NYC-55
Vertrek
30-04-2024
Reisduur
8 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt