Reisleider

Kenmerken
Als je houdt van ongebruikelijke reisbestemmingen, ruige natuur en wandelen - dan is dit de reis voor jou!

Avanta heeft in alle landen ter wereld gereisd, maar… Avanta was tot voor kort nooit op de Shetlands geweest! De Shetlandeilanden horen bij Schotland, maar liggen dichter bij Noorwegen. De Noorse en Schotse cultuur komen hier samen. Zesduizend jaar geschiedenis van Kelten en Vikingen, dat kan alleen maar uniek en heel bijzonder zijn! Reis met ons mee en ontdek het zelf.

Je moet natuurlijk, net als de Shetlanders, uit stevig hout gesneden zijn. Want in deze tijd van het jaar en sowieso op deze plek, zijn de weersomstandigheden grillig. Wind, regen en temperaturen die rond het vriespunt kunnen liggen. We maken het niet mooier dan het is! Maar sommige mensen, zoals je reisleider, worden juist enthousiast van dit soort weer. En zeg nou zelf, dat hóórt gewoon ook bij een bestemming als de Shetlandeilanden.

We vliegen naar Schotland en nemen vandaar de ferry. Ook als we eenmaal op onze bestemming zijn, nemen we zo nu en dan de boot om naar een ander eiland te varen. De archipel bestaat namelijk uit ruim honderd eilanden, waarvan er vijftien bewoond zijn. We willen meerdere eilanden gaan bezoeken. Die verkennen we met onze huurauto’s en te voet, want wandelen is de beste manier om een landschap te ontdekken. De ruige kliffen met daarboven de woeste wolkenluchten en daaronder de deinende zee vormen al eeuwen het decor voor het leven op de Shetlands. Sterker nog, ze bepalen de gang van zaken. De zee zit vol vis, dus werd de visserij een belangrijke inkomstenbron. Op de kliffen gedijt gras het beste en houden schapen het goed vol, zo ontstond de handel in wol en wolproducten.

Na een wandeling is het goed uitrusten in een typisch Schotse pub. Neem tea & scones, of een koffie met een scheutje whiskey als opwarmertje. We kunnen ook een van de musea bezoeken, die een interessant licht op de Viking- en Schotse geschiedenis werpen. Vergeet ook niet om, als het donker is, naar buiten te gaan en de hemel af te speuren naar het wondermooie noorderlicht. Of de ‘Mirrie Dancers’, zoals de Shetlanders zeggen.

We overnachten in eenvoudige self-catering hutten, waar we de houtkachel opstoken, ons eten klaarmaken en het ’s avonds gezellig maken met chocomelk en spelletjes. Dus zoek je wandelschoenen, een wind- en waterdicht jack en een warme slaapzak op en boek!

De retour-vliegreis naar Schotland en de retour-overtocht zijn bij de reissom inbegrepen.
Bijkomende kosten zijn bedoeld voor de maaltijden, vervoer (autohuur) en overnachtingen.

€699,- Bijkomende kosten €375,-
Reiscode
20-SHET-29
Vertrek
21-02-2020
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Shetland
Reisleider

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt