Kenmerken
Een veelzijdig reisje naar een in tweeën gedeeld mediterraan eiland.

Cyprus bevindt zich op de grens van Europa en Klein Azië. Het eiland heeft een heerlijk warm en mediterraan klimaat, gematigd door zeewind. Als in november de herfst zijn intrede heeft gedaan in ons deel van Europa, is het op Cyprus nog goed toeven. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en in november kan het overdag nog makkelijk 25 graden worden.

Dit mooie eiland heeft het in het verleden zwaar te verduren gehad. Cyprus is in de duizenden jaren van haar geschiedenis in handen geweest van de Egyptenaren, Feniciërs, Perzen, Romeinen, Byzantijnen, kruisvaarders, Franken, Venetianen, Turken en Britten. Elke cultuur liet haar sporen na in de bouwkunst, stijl, keuken, taal en mentaliteit van de eilandbewoners. Sinds 1974 is het eiland verdeeld in een Turks deel in het noorden en de Griekstalige Republiek Cyprus in het zuiden.

Op cultureel gebied is er dus genoeg te ontdekken! Denk aan de koningsgraven bij Paphos, de imposante vestingwerken van de Venetianen en de theaters, thermen en paleizen van de Romeinen. Ook de natuur op het eiland is prachtig en heeft veel te bieden. Denk aan woeste kloven, ruige kusten en bergen tot 2000 meter. Veel van deze prachtige natuur hopen we al wandelend te ontdekken. De uitzichten langs de kust zullen je nog lang heugen en ook het schaduwrijke Troodos gebergte met zwarte dennenbossen en grillig gevormde jeneverbesstruiken is een schitterende ervaring!

De reis is incl. autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.).
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overige vervoerskosten, maaltijden en overnachtingen.

Onder leiding van Aart de Jong.

€775,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
19-CY-327
Vertrek
08-11-2019
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Griekenland Turkije

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt