Reisleider

Rieneke van M.

Kenmerken
Voor liefhebbers van ongebruikelijke reisbestemmingen, ruige natuur en wandelen!

Avanta heeft in alle landen ter wereld gereisd, maar… Avanta was tot een paar jaar geleden nog nooit op de Shetlands geweest! De Shetlandeilanden horen bij Schotland, maar liggen dichter bij Noorwegen. De Noorse en Schotse cultuur komen hier samen. Zesduizend jaar geschiedenis van Kelten en Vikingen, dat kan alleen maar uniek en heel bijzonder zijn! Reis met ons mee en ontdek het zelf.

Je moet natuurlijk, net als de Shetlanders, uit stevig hout gesneden zijn. Want de weersomstandigheden kunnen er grillig zijn. Zon, regen, mist en altijd wind…  Maar sommige mensen worden juist enthousiast van de natuur en de elementen. En zeg nou zelf, dat hóórt natuurlijk ook bij een bestemming als de Shetlandeilanden.

We vliegen naar Schotland en nemen vandaar de ferry. Ook als we eenmaal op onze bestemming zijn, nemen we zo nu en dan de boot om naar een ander eiland te varen. De archipel bestaat namelijk uit ruim honderd eilanden, waarvan er vijftien bewoond zijn. We willen meerdere eilanden gaan bezoeken. Die verkennen we met onze huurauto’s en te voet, want wandelen is de beste manier om een landschap te ontdekken. De ruige kliffen met daarboven de woeste wolkenluchten en daaronder de deinende zee vormen al eeuwen het decor voor het leven op de Shetlands. Sterker nog, ze bepalen de gang van zaken. De zee zit vol vis, dus werd de visserij een belangrijke inkomstenbron. Op de kliffen gedijt gras het beste en houden schapen het goed vol, zo ontstond de handel in wol en wolproducten.

Na een wandeling is het goed uitrusten in een typisch Schotse pub. Neem tea & scones, of een koffie met een scheutje whiskey als opwarmertje. We kunnen ook een van de musea bezoeken, die een interessant licht op de Viking- en Schotse geschiedenis werpen. Vergeet ook niet om, als het donker is, naar buiten te gaan en de hemel af te speuren naar het wondermooie noorderlicht. Of de ‘Mirrie Dancers’, zoals de Shetlanders zeggen.

We overnachten in eenvoudige self-catering hutten, waar we de houtkachel opstoken, ons eten klaarmaken en het ’s avonds gezellig maken met chocomelk en spelletjes. Dus zoek je wandelschoenen, een wind- en waterdicht jack en een warme slaapzak op en boek!

De retour-vliegreis naar Schotland en de retour-overtocht zijn bij de reissom inbegrepen.
Bijkomende kosten zijn bedoeld voor de maaltijden, alle vervoer (autohuur) en overnachtingen.

€990,- Bijkomende kosten €375,-
Reiscode
24-SHL-80
Vertrek
14-06-2024
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Shetland
Reisleider
Rieneke van M.

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt