"Traveling is the only thing you buy that makes you richer"

Adrie

Goedbloed

woonplaats Serooskerke (Walcheren)
bij avanta sinds 1983

Als verhuurder van vakantiehuizen heb ik eigenlijk altijd te maken met gasten uit Nederland en andere landen die zich verbazen over het mooie stille polderlandschap van Walcheren. Mijn vrouw en ik proberen hun verblijf zo gerieflijk mogelijk te maken.

Als parttime leraar AK op een internationale school ben ik bezig met het uitleggen waarom mensen op bepaalde plekken gaan wonen of weer vertrekken, hoe landschappen ontstaan, wat de gevolgen zijn van klimaatveranderingen en begrippen zoals bevolkingsgroei, delta’s, kraters, oerwouden, enz.

Als reisleider bij Avanta komen de dingen waar ik me dagelijks mee bezighoud op een leuke manier samen. Tijdens deze reizen is het onmogelijk om in een sleur terecht te komen. De reizen zijn erg afwisselend en avontuurlijk. We komen vrijwel altijd op een intensieve manier in contact met andere culturen en de natuur. Enkele voorbeelden: met z’n tienen rond een kleine tafel in Marokko genieten van een verse kalkoen, een onverwachte rondleiding van lokale bewoners door een schitterend onontdekt gebied in Azerbeidzjan, een spontane traktatie van allerlei tropische vruchten in het oerwoud van Sri lanka, op een olifant door de megapool Delhi, eregast op een bruiloft in Roemenië, wakker liggen in het (oer)woud van Suriname door het gebrul van Apen of huilende wolven in Zweden. Natuurlijk bezoeken we ook de toeristische hoogtepunten van het land, gaan we op in het massatoerisme en klikken we nog meer foto’s dan de Japanners en Chinezen. Door soms van het globale programma af te wijken maak je de mooiste dingen mee bij Avanta.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Uit allerlei kerkgenootschappen gaan er mensen mee met deze reizen. Hierdoor hebben we mooie gesprekken en kunnen we ook leren van elkaar. Op zondag proberen we christenen of kerken te vinden. In arabische landen valt dit niet altijd mee. Zo kwam ik met mijn gezin in Qatar eens letterlijk en figuurlijk in een ondergrondse kerk terecht. De ontmoetingen zijn altijd hartverwarmend, leerzaam en ook wel beschamend voor ons als Nederlanders.

Favoriete reisherinnering:
Teveel om op te noemen.

Beroep: recreatie-ondernemer en leraar aardrijkskunde
Hobby’s: reizen, lezen, klussen op ons boerderijtje
Aantal bezochte landen: 102
Wishlist: Brazilië, Argentinië, Ethiopië, Uganda, etc., etc.