'De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen.'

Albert

van Engelenhoven

woonplaats Goes
bij avanta sinds 2007
Ik heb een eigen bedrijf in met name zwembadartikelen. Dat is prima te combineren met het reizen met Avanta, wat ik zo’n 4 keer per jaar doe. Zoals mijn quote al doet vermoeden, reis ik graag meerdere keren naar hetzelfde gebied. Net als bij een goede film zie je een tweede en derde keer allerlei nieuwe dingen die je eerder over het hoofd zag. Een ander jaargetijde, andere wandelroutes of het bezoeken van een ander gebied maakt een land elke keer weer als nieuw. De basic manier van reizen met Avanta is voor mij de ultieme manier om ‘het gewone leven’ in een land te ontdekken. Onder andere door contacten te leggen met locals en je niet te gedragen als ‘gewone’ toerist. Eén van de mooiste dingen daarvan vind ik het wildkamperen. Niets kan op tegen het gevoel ’s ochtends midden in de natuur gewekt te worden door de opkomende zon.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Kenmerkend voor Avanta als christelijke reisorganisatie is dat de deelnemers breed christelijk zijn. Dat geeft meestal een open sfeer en goede persoonlijke gesprekken. Waarbij iedereen zijn eigen achtergrond en invalshoek heeft. Dat vind ik waardevol, want je leert in de regel het meest van de mensen die een andere mening hebben.
Favoriete reisherinnering:
Er zijn heel veel reisherinneringen die ik koester en waar ik van nageniet. Eén die nog helder op m’n netvlies staat is dat we met een groepje plaatselijke jongelui 2 dagen in de Siberische bossen gedoken zijn, ver weg van de bewoonde wereld. We aten visjes uit een meer en paddenstoelen uit het bos. Samen met het eten dat we meegenomen hadden. We hadden een superleuke tijd, samen met de locals.
Beroep: ondernemer
Hobby’s: uiteraard reizen, motorrijden, pianospelen en ik ga graag uit eten
Aantal bezochte landen: geen idee, een stuk of 40
Wishlist (van landen die je nog hoopt te bezoeken) en/of favoriete bestemming:
Mijn favoriete reisbestemming zijn landen in de Arabische wereld. De open en gastvrije cultuur vind je nergens zo sterk als daar. Ik zou graag in de toekomst een langere periode achter elkaar reizen (maanden) door een groter gebied (Zuid-Amerika of Afrika).
Mijn Instagram: https://www.instagram.com/albert.van.engelenhoven