'Travel opens your heart, broadens your mind, and fills your life with stories to tell.'

Amos

Westerveld

woonplaats Medemblik
bij avanta sinds 2019
Ik ben opgegroeid aan de andere kant van de wereld, in Papoea Nieuw Guinea. Als kind was het leven in de jungle heel normaal. Wanneer we dan naar Nederland kwamen en bijvoorbeeld via Singapore of Hong Kong vlogen, was het alsof ik op een andere planeet terecht was gekomen. Het contrast was immens en ik kan me herinneren hoe andere plekken en bevolkingsgroepen mij erg fascineerden. Dat is niet veranderd. Ik wil altijd meer zien en te weten komen over andere culturen. Toen ik over Avanta hoorde was ik dan ook meteen enthousiast en na de eerste reis wist ik het: zo wil ik veel vaker reizen. Lekker back-to-basic reizen en veel zien van zowel natuur als cultuur. ’s Ochtends nog niet weten waar je die avond de tent opzet en openstaan voor spontane ontmoetingen en activiteiten. Na een Avantareis ben je een hoop herinneringen rijker en kom je terug met een ruimer wereldbeeld. Wie weet zie ik je op de volgende reis!
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Dagelijks ben je bezig met geloof en op zondagen wordt er vrijwel altijd een lokale kerk bezocht voor de preek. Door de christelijke overtuiging in de groep zie ik altijd mooie gesprekken ontstaan tijdens het rijden, met wandelingen en uiteraard wanneer de groep om het kampvuur zit.
Favoriete reisherinnering:
Meest toffe reis tot nu toe was de reis naar Saoedi-Arabië met Avanta. Aan deze reis heel veel mooie herinneringen overgehouden waaronder ‘oud-testamentische gastvrijheid’: we waren even gestopt om foto’s te maken en stopten een auto om te vragen of er een foto van ons gemaakt kon worden. Na de foto gebaarde de bestuurder dat we hem moesten volgen. Via Google vertalen kunnen communiceren en niet veel later zaten wij bij de tent van zijn oom (tussen de kamelen) en kregen we dadels en thee. We wilden weer verder reizen, maar moesten nog even blijven wachten want ze waren een hele maaltijd voor ons aan het bereiden. Broers en neven van onze gastheer kwamen langs en voor het avondeten werden we weer bij een ander familielid uitgenodigd.
Beroep: teeltmanager bij een tomatenkweker
Hobby’s: reizen, sporten en fotograferen
Aantal bezochte landen: 31
Wishlist: Elk land bezocht te hebben is mijn droom, maar dit is de top 5 op mijn wishlist: Israël, Costa Rica, India, Zuid-Afrika en het deel van Saoedi-Arabië dat ik nog niet gezien heb.
Instagram: i._amos