'Travel is a way of happiness.'

Anne

Bal

woonplaats Renswoude
bij avanta sinds 2019
Reizen voegt voor mij veel toe aan mijn leven. Als ik werk moet ik ook een vakantie in het vooruitzicht hebben. Het geeft mij veel energie om in een land met een andere cultuur en omgeving te zijn en nog meer als je merkt dat je groep er ook van geniet. Tijdens mijn eerste Avanta reis als reisleider zou je kunnen zeggen dat er van alles mis ging. Een backpack die veel later aankwam, een kapotte bus en een bezoek aan het ziekenhuis. Dat zijn dingen die je niet opzoekt, maar die gebeuren. En wat is het dan gaaf om alles weer in goede banen te leiden, zodat je nog steeds een mooie en ontspannen vakantie hebt. Kortom, reizen is fantastisch omdat je weet dat je gaat genieten van mensen, van de natuur en cultuur en omdat je niet weet hoe een dag precies verloopt.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:

Genieten doe je van alles om je heen. Maar zien dat alles zo mooi en wonderlijk is gemaakt, is nog het meest bijzonder. Met elkaar spreken over God en wie Hij is, maakt een reis pas waardevol. De gesprekken met elkaar over het christen zijn en ervaringen delen onder de sterrenhemel, geeft binding.

 

Favoriete reisherinnering: Mijn favoriete herinnering tot nu toe is mijn allereerste reis met Avanta naar Marokko. Alles bij elkaar maakte het voor mij compleet. Rondreizen met busjes, slapen in een tent, je eigen eten kopen en koken, mensen ontmoeten, andere cultuur en natuur, belevenissen die je thuis niet meemaakt etc. Vanaf dat moment wist ik dat ik dit ook wilde. Na nog wat meer reizen werd het toen echt tijd om zelf reizen te gaan leiden.

 

Beroep: leerkracht basisonderwijs (groep 7 + gymleerkracht)
Hobby’s: reizen. Dat komt goed uit met veel vakantie. Daarnaast lees en vaar ik graag en zit ik graag op een terrasje met vrienden.
Aantal bezochte landen: +/- 30
Wishlist: zoveel mogelijk landen: IJsland, Zuid-Amerika, Australiƫ en landen in Aziƫ
Instagram: @anne.bal