'If you never go, you will never know'

Anouk

Voshol

woonplaats Kapelle
bij avanta sinds 2020
Hoi! Ik ben Anouk. Een impulsieve stuiterbal van het eerste uur, af en toe wat eigenwijs en ik sta erom bekend om zo nu en dan wat te veel woorden te gebruiken om mezelf te duiden. Gelukkig ook hartstikke reisgierig en heel enthousiast wat reizen betreft. Of het ontstaan is na alle kampeersessies toen ik klein was of dat de reisverhalen van mijn opa en oma me hebben overgehaald weet ik niet. Maar toen ik ‘oud’ genoeg was ben ik met groepsreizen mee geweest naar onder andere Italië, Tsjechië en Zweden. Daarvóór mocht ik mee met mijn ouders. De ene keer met het vliegtuig richting Spanje en een andere keer met de auto richting Frankrijk of een roadtrip naar de Moezel. Al met al reisjes waar ik verknocht raakte aan de natuur of cultuur van het land!
Als ik op reis ga hoop ik altijd naast heel veel natuur ook een stukje cultuur mee te krijgen. Ik vind het bewonderenswaardig dat er zoveel verschillende mensen op deze aarde zijn, waar we zoveel verschillende dingen van kunnen leren. Én ik ben gek op eten, dus als er iets te proeven valt sta ik er met m’n neus bovenop! Tijdens mijn reizen met Avanta heb ik gemerkt dat je niet reist om bij een doel te komen om dán pas te gaan genieten. Maar dat je doel het reizen op zich is en dat je vanaf de eerste minuut kan gaan genieten. Tijdens het reizen kun je genieten van alle kleine dingen!
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:

Tijdens het reizen met Avanta ontmoet je heel veel andere christenen. Van deze ontmoetingen en de mooie gesprekken word je zelf ook weer gesterkt in je geloof. Dat is voor mij écht een meerwaarde van Avanta.

Favoriete reisherinnering:

Hmm.. ik denk niet dat ik één favoriete reisherinnering kan kiezen. Maar een aantal pareltjes kan ik wel opnoemen, zoals de absolute stilte in Zweeds Lapland (en daar dan even voor op de grond gaat liggen met de hele groep), het eten bij locals en geen idee wat je te eten krijgt en een verlaten huis als slaapplek vinden in Portugal en daar op het balkon met de hele groep overnachten.

Beroep: juf van groep 6/7/8
Hobby’s: Ik vind het heerlijk om weg te duiken met een boek op de bank of onder een kleedje een serie te kijken. Ook kan ik ontzettend genieten van spelletjes doen met vriendinnen of lekker (in het zonnetje) op terras zitten!
Aantal bezochte landen: 13
Wishlist: Indonesië, Mexico, Canada, India, Zuid-Afrika, de Balkan
Instagram: anouk.voshol