'Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen'

Bram

Dubbeld

woonplaats Gouda
bij avanta sinds 2023

Hoe lekker is het, om even de waan van alledag te verlaten! Even ertussenuit, letterlijk maar vaak ook figuurlijk. Letterlijk als je ’s ochtends wakker wordt in het hooggebergte van Mexico: fantastisch! Dan ben je echt even weg en heb je alle tijd en gelegenheid om na te denken over de belangrijke dingen van het leven.

Maar ook figuurlijk als je midden op de dag opeens moet denken aan de luid biddende Joodse rabbijnen in het hartje van Jeruzalem. Geweldig vind ik het om zulke ervaringen uit te wisselen. ’s Avonds bij een kampvuur tijdens een Avanta-reis, maar ook in het dagelijks leven voor de klas.

Niet voor niets haalde mijn opa altijd een uitspraak aan van Matthias Claudius: Wie verre reizen maakt, kan veel vertellen. Vertellen over gezellige ontmoetingen met reisgenoten aan een kampvuur. Verrassende ontmoetingen met andere culturen. Verdiepende ontmoetingen over en met de Bijbel. En ontmoetingen met jezelf, als je even teruggeworpen wordt op jezelf in een lekkend tentje in een mandarijnenplantage in Mexico.

Leuk om je tijdens een eerstvolgende reis te ontmoeten!

Beroep: leerkracht/teamleider basisonderwijs
Hobby’s: lezen, werken, hardlopen
Aantal bezochte landen: ca. 20
Wishlist: Brazilië, Zuid-Afrika, Pakistan
Instagram: a_bram_dubbeld