"We shall not cease from exploration. And the end of all our exploring will be to arrive where we started and know the place for the first time." (T.S.Eliot)

Christian

Weststrate

woonplaats Amsterdam
bij avanta sinds 1999
In mijn kindertijd had niemand voorzien dat ik ooit veel zou gaan reizen. Afkomstig uit een diep in de Zeeuwse klei gewortelde familie reikten mijn ambities nooit ver. Doordat ik in mijn studententijd gevraagd werd de eerste website voor Avanta te maken, maakte ik kennis met het avontuurlijk reizen. Van het één komt het ander. Uiteindelijk heeft het vele reizen samen met mijn opleiding (in biomedische technologie) mij gebracht bij Artsen zonder Grenzen. Als ik nu aan Avanta denk, vind ik het eigenlijk een verkapte opleiding voor mensen die willen leren omgaan met (bureaucratische) autoriteiten, cross-culturele communicatie, team dynamika, improviseren, navigatie, lekker koken met weinig en wat je allemaal met biotex en leukoplast kan doen. Vandaag de dag lijkt mijn werk net vakantie en mijn vakanties lijken net werk, maar ik denk dat dit best wel OK is. Maar waar ik mij op mijn werk altijd moet conformeren aan allerlei ingewikkelde risico analyses, leer ik bij Avanta meer met mensen te praten, situaties in te schatten, zelf een beetje na te denken en ruimte te vinden om de ander te ontmoeten. Dat zijn best waardevolle ‘assets’ in onze moderne wereld, waar angst voor de vreemdeling steeds meer een leidmotief lijkt te worden. En misschien maakt juist het weten dat er een God is in wiens handen je leven geborgen is, je niet roekelozer, maar wel minder bang om een ander te ontmoeten. Ik hoop dat dit nog lang de identiteit blijft van Avanta. Om het met een kinderliedje te zeggen: ‘je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm tekeer, leg maar gewoon je hand, in die van onze Heer.’
Favoriete reisherinnering: Een reis naar Madagaskar, waar we door een soort van miscommunicatie een etmaal langer in een lekke kano zaten dan gepland. Maar dat was wel mooi voor de verhalen achteraf.
Beroep: biomedisch technicus bij Artsen zonder Grenzen
Hobby’s: reizen :-), lezen, fietsen, grafische vormgeving, modelbouw
Aantal bezochte landen: 80
Wishlist: Yemen, Oman, Argentinië, Vietnam