"Het gaat niet om de bestemming, maar om de herinneringen van onderweg."

Coen

Wisse

woonplaats Houten
bij avanta sinds 2007

Op reis met Avanta maakte ik de meest bijzondere dingen mee! Zo zwom ik eens met walvishaaien voor de kust van Mafia Eiland. Werd ik in Kenia wakker gehouden door een nijlpaard dat het nodig vond het gras van rond mijn tent te eten. Ondervond ik hoe koud het is om in Fins Lapland met -10 in een ijswak te duiken. En werd ik in Roemenië aangenaam verrast toen er vlak voor ons een nieuwsgierige beer overstak. Zomaar enkele opmerkelijke situaties.

En dan heb ik het nog niet gehad over de tientallen spontane ontmoetingen tijdens al die reizen. Zo sliepen we in Iran meerdere keren bij mensen thuis. Aten we veel te zoute soep bij een onlangs getrouwd echtpaar in Kirgizië. En genoten we van heerlijke zelfgemaakte wijn bij een goedlachse cowboy in Californië. Misschien kun je je nu voorstellen waarom ik reizen met Avanta zo fantastisch vind.

Mijn levensreis is begonnen in 1991 als baby van geweldige Avanta ouders. Een status om trots op te zijn en de uitgelezen kans om te bewijzen dat reizen toch echt in mijn bloed zit. En dat is zeker gelukt. Op 16-jarige leeftijd ging ik voor het eerst met Avanta op reis. En in 2009 mocht ik in Kenia mijn eerste reis leiden. Een geweldige ervaring en een mooie begin van vele jaren reisplezier als reisleider.

Wat ik verder zo tof vind aan het reisleiden is het contact met de deelnemers. Of je nu boer bent, student of IT’er. Iedereen is gelijk en niemand ontkomt eraan vuile handen te maken tijdens het kamperen. Verder is het reizen met een grote diversiteit aan christenen een uitgelezen kans om over de wezenlijke zaken van het leven te praten. Ik geniet erg van de eindeloze gesprekken en ervaar de gesprekken over God en geloof als grote meerwaarde van de groepsreizen! Kortom, met Avanta ga je het echte avontuur tegemoet. Geniet van het mooie aanbod aan reizen en wie weet zie ik je in de toekomst!

Favoriete reisherinnering:
Zie vorige alinea. Meest bijzondere bestemming: Nangorno Karabach.
Beroep: Op dit moment ben ik op zoek naar een mooie baan die aansluit bij mijn recent afgeronde studie Internationaal Land en Water Management aan de Wageningen Universiteit.
Hobby’s: Ik ben snel ergens enthousiast voor te krijgen. In het bijzonder vind ik het leuk om met mijn drone te vliegen (die gaat dus ook mee op reis). In de zomer doe ik graag aan wakeboarden en in de winter maak ik de pistes onveilig op mijn snowboard. Ik vind het leuk om te lezen en maak graag nieuwe reisplannen. Verder houd ik ook erg van gezelligheid, goede biertjes een fijne gesprekken.
Aantal bezochte landen:  In de achterliggende jaren mocht ik 52 landen bezoeken. Waarbij ik ervaring heb opgedaan in bijna alle landen van Europa. Maar ook in Noord-Amerika, Afrika, het Midden Oosten en Centraal Azië heb ik de nodige voetstappen achtergelaten!
Wishlist: Het zal toch mooi zijn om alle vinkjes op Landenverzamelaars.nl aangevinkt te hebben!