Corné

van den Bosch

woonplaats Nunspeet
bij avanta sinds 2023
Ik ben dus Corné van den Bosch en ben van jongs af aan al graag op avontuur. Het reisvirus is echt overgeslagen toen ik drie maanden in Zuid-Afrika heb gewoond tijdens mijn studie. De prachtige en totaal andere natuur en cultuur was iets wat mij erg nieuwsgierig maakte om meer van de wereld te gaan beleven. Vanaf dat moment ben ik ook mijn eigen reizen samen gaan stellen en ben ik meerdere keren met een groepsreis van Avanta mee gegaan. Het met elkaar beleven van zo’n reis is echt geweldig! Het sociale gedeelte van de reis en de nieuwsgierigheid naar anderen zijn voor mij grote redenen om voor een groepsreis te kiezen. Avanta is een unieke organisatie die écht op een andere manier reist dan welke organisatie dan ook. Unieke plekken, een slaapplek waar misschien nog nooit iemand heeft geslapen en de afwisseling tussen een activiteit en de rust vind ik grote plussen voor een reis met Avanta!
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Wat ik vooral heel mooi vind, is dat er op een reis waarin we allerlei grenzen (letterlijk en figuurlijk) over gaan, ook gemakkelijk een geloofsgesprek op gang komt. Door een kampvuur ontstaat er vaak een hechtere sfeer en kom je snel in een dieper gesprek. Het is mooi om mensen te ontmoeten die over hun geloof kunnen praten en om zo van elkaar te leren. Daarnaast is het fijn, ondanks de verschillen, dat er ook veel dingen zijn waar we het over eens zijn en waarin de christelijke normen en waarden vanzelfsprekend lijken.
Favoriete reisherinnering: Qua natuur ga ik voor Zuid-Afrika/ Namibië, qua cultuur voor Laos en Vietnam en qua beleving Israël!
Beroep: Docent voortgezet onderwijs
Hobby’s: uiteraard reizen, tennissen, spelletjes en een gezellig borrel met familie of vrienden
Aantal bezochte landen: 36
Wishlist: Zuid-Amerika, Canada, Japan en Indonesië
Favoriete bestemming: Zuid-Afrika & Namibië
Instagram: vandenboschcorne