"Wie leeft, ziet veel. Wie reist, ziet meer."

Esther

woonplaats Zuid-Limburg
bij avanta sinds 2018
Avanta staat voor avontuurlijk reizen. Twee woorden die perfect in mijn straatje passen. Bestemmingen aandoen die niet persé toeristisch genoemd kunnen worden vind ik juist leuk. Slapen in de natuur, wakker worden met nieuwsgierige locals die toch eens komen kijken wat we aan het doen zijn, dat maak je op de camping (denk ik) niet mee. Ik heb met Avanta al een aantal reizen gemaakt, maar ik ga ook graag op pad met een vriendin, bekenden of als solo-reiziger. Alles heeft weer zo zijn voor- en nadelen.
Tijdens het reizen is afwisseling heerlijk, de ene dag een stevige hike door de natuur, de volgende dag even relaxen in een riviertje, hotspring, de zee of soms ergens een museum bezoeken. Reizen gaat bij Avanta niet met een vastomlijnd programma, zo blijft er de mogelijkheid om in te gaan op uitnodigingen van locals, het toch nog even verder zoeken naar een betere spot om de tent op te zetten en zo pas echt te gaan ontspannen. Overigens houd ik er wel van om veel te ondernemen, dus wees niet bang dat je je gaat vervelen!

Wat ik tijdens het reizen prettig vind, is het ontmoeten van christenen van alle soorten en maten. Ook de groep is vaak gemêleerd wat geloofsachtergronden betreft. De basis van respect en soortgelijke normen en waarden vind ik heel prettig en vaak ervaar ik het als bemoedigend om met andere christenen op pad te gaan of hen in het buitenland te ontmoeten.

Favoriete reisherinnering:

Van uitgestrekte, ruige natuur in Chili en Peru tot de voor ons vreemde Aziatische culturen in Indonesië of Vietnam, van dicht-bij-huis de Belgische Ardennen tot de innemende Arabische gastvrijheid in Oman of Saoedi-Arabië.. Ik denk dat de combinatie van overweldigende natuur, de (meestal) vriendelijke lokale bevolking én avonturen beleven met goed reisgezelschap iedere reis favoriet kan maken voor mij.

Beroep: overheid
Hobby’s: bastuba spelen, hiken, hardlopen, buiten zijn, kaartspelletjes doen
Aantal bezochte landen: 56
Wishlist: Nieuw-Zeeland, meer Caribische eilanden, Japan, Taiwan, China, meer van de Amerika’s.
Mijn Instagram: @Esther_gnh