Esther

woonplaats regio Amsterdam
bij avanta sinds 2018

In 2012 maakte ik mijn eerste reis met Avanta als deelnemer, natuurlijk naar Scandinavië. Sindsdien heb ik al veel beleefd met Avanta en ook zelf reis ik graag en regelmatig de wereld af, solo of met vrienden. Waar ik vooral van geniet tijdens reizen, is van de vrijheid die je beleeft doordat je je niet hoeft te houden aan een schema, ’s ochtends weet je niet waar je ’s avonds gaat slapen. Tijdens het reizen houd ik ervan om actief bezig te zijn in de natuur, maar vooral ook om de cultuur van een land te leren begrijpen door intrigerende ontmoetingen met locals.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Ik denk dat de meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie zit in de normen en waarden die je deelt met elkaar. Ook vind ik het mooi dat er uit allerlei kerkgenootschappen mensen meegaan, of mensen die niet kerkelijk zijn, waardoor je mooie gesprekken kunt krijgen met elkaar.

Favoriete reisherinnering:
Slapen onder de mooiste sterrenhemel in Oman die je je kunt bedenken, uitgenodigd worden als eregasten op een Turkse bruiloft, slapen op een helikopterdek richting Noorwegen, intense ontmoetingen met Orang-Oetans in de jungle van Sumatra, Indonesië, een dametje in Zweden die je haar hele huis wil geven omdat ze bijna nooit aanspraak krijgt in ’the middle of nowhere’, walvis eten op IJsland, en zo kan ik nog wel even doorgaan!

Hobby’s: duiken, muziek maken, cross-triathlon, hiken
Aantal bezochte landen: 30+
Wishlist: Landen die ik dit jaar hoop te bezoeken zijn Israël + de Palestijnse gebieden, Schotland, Bolivia + Peru en Noord-Chili en misschien de Baltische staten. Op mijn lijstje staat nog een behoorlijk aantal landen; van Vietnam tot de USA, Patagonië tot Nieuw Zeeland…