'Reizen geeft me ontzettend veel energie.'

Hanna

Kaars

woonplaats Utrecht
bij avanta sinds 2022
Het plannen van de zomervakantie in januari bezorgde me jaar op jaar weer ontzettend veel energie. Het vooruitzicht was het halve genot al. De sleur van dagelijks leven kan ik altijd even onderbreken door dingen op te zoeken over tripjes en reizen die op de planning staan. Reizen geeft me ontzettend veel energie. De mooiste herinneringen, leerzaamste momenten en grootste avonturen maak je mee in een context van Avanta. Wat typerend is aan Avanta wat mij ondermeer een Avantaholic maakt, is het feit dat je binnen een paar dagen een hele hechte band opbouwt met de mensen om je heen. Deze sociale context vindt je zelden ergens anders. Daarnaast is de manier van reizen zo ongedwongen dat je gif erop kan innemen dat je avonturen meemaakt. Tenslotte vind ik het geweldig dat je zo dicht bij de natuur komt en ook op allerlei manieren in aanraking komt met de bevolking. Tijdens reizen ben ik graag in beweging. Niet alleen tijdens een wandeling, maar met kilometers maken per auto. Hierdoor kan je een land echt ontdekken en ontzettend veel zien. Een reis is daarnaast geslaagd als je gesprekken hebt gevoerd met de lokale bevolking.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
In een groep met allemaal christenen, kan je je samen verwonderen over Gods natuur. Het zien van een heldere sterrenhemel en soms een uniek stukje melkweg opent gesprekken over God. Door de diversiteit in de groep, heb je geweldige gesprekken waarbij je rijker naar huis kan gaan dan je kwam.
Favoriete reisherinnering:
Mijn favoriete reisherinnering is het vissen in de rijke wateren van IJsland op een bootje van een lokale visser. Iemand uit onze groep kwam hem op het spoor en hij leerde ons vanalles over het leven van een beroepsvisser. Het tegelijkertijd signaleren van een paar walvissen en een pod dolfijnen.
Beroep: ik studeer momenteel bestuurskunde en werk daarnaast in de uitvaart en de consultancy.
Hobby’s: ik geniet van sociale tijd, klassieke muziek (maken en beluisteren) en alles wat te maken heeft met dieren
Aantal bezochte landen: 18
Wishlist: ik zou onder andere heel graag naar Peru, Lapland, Costa Rica en Egypte gaan.