'Herinneringen maken we samen.'

Henk-Jan

Verheul

woonplaats Nunspeet
bij avanta sinds 2022
Mijn naam is Henk-Jan. Met mijn appartementje aan de rand van de mooie Veluwe als thuisbasis, probeer ik zoveel mogelijk van onze prachtige aarde te bewonderen. Reizen vormt je! Andere culturen, verschillende landschappen, nieuwe indrukken, bijzondere verhalen, prachtige dieren en vooral de fantastische mensen, al deze dingen neem je mee in je leven. Het leert je respect voor mens en natuur, tevredenheid met wat je hebt en afhankelijkheid in wat je doet.
In 2017 ben ik voor het eerst met Avanta mee geweest, dit beviel zo goed dat er inmiddels al vele reizen zijn gevolgd. Ondertussen heb ik reiservaring opgedaan in zo’n 40 landen, waarvan de meeste landen in Europa, midden Azië, Afrika en het Midden-Oosten liggen. Avanta staat voor Avontuur! En juist dat avontuur is wat ik zoek op reis.
Ik ben in mijn element als we op een actieve manier een land verkennen door het te doortrekken, genieten van de natuur, ons aanpassen aan het ritme van een land, de bevolking ontdekken, en op zijn tijd een flinke inspanning leveren. Aan het einde van een dag zoeken we een slaapplek midden in de natuur of juist in die leegstaande toko. Bij een kampvuur bereiden we ons eten en genieten na van alle indrukken van die dag. Het belangrijkste is dat je bij Avanta alles samen als groep doet en beleeft! Met elkaar maken we de mooiste herinneringen!

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Het reizen á la Avanta-style maakt je afhankelijk. Misschien nog wel meer dan thuis ervaar je je kleinheid en afhankelijkheid. Hoe mooi is het om samen de dag te beginnen met God en ’s avonds te eindigen met God. ’s Ochtend weten wij nog niet waar we zullen slapen ’s avonds, maar onze grote Vader weet het al precies! Samen ontdekken we elke dag weer iets meer van Gods grootheid. Ook het bezoeken van een lokale kerkdienst geeft veel meerwaarde door de verbinding die je ervaart met de medechristenen.
Favoriete reisherinnering:

Oef, mijn favoriete reisherinnering? Elke reis heeft zo zijn favoriete herinneringen. Ik zal er een paar noemen:
– Na een dagje skiën tijdens een winterreis in Georgië een geschikt kampeerplekje vinden in de sneeuw. En ’s ochtends erachter komen dat het 20 graden onder nul was die nacht.
– Midden in een wildpark in Namibië een 4×4 met een kapotte radiator het gebied uit zien te krijgen. – Overnachten in een ‘verlaten’ stationnetje in Oekraïne langs een oude spoorlijn. Wat die nacht niet zo verlaten en oud bleek als gedacht…
– De Arabische gastvrijheid: autopech midden in een klein dorpje in Marokko. De plaatselijke automonteur fikst de boel met zijn 2 schroevendraaiers. En we mogen de nacht doorbrengen in het huis van een toevallig passerende gastheer.
Zo zijn er vele herinneringen, de rest komt wel bij een kampvuuravondje!
Beroep: Maatvoerder in de grond- weg- en waterbouw
Hobby’s: Reizen, (zaal)voetballen en verder eigenlijk alles waar een beetje gezelligheid bij komt kijken.
Aantal bezochte landen: 40
Wishlist: Alaska (VS), Chili, Peru, Madagaskar, Albanië, Mongolië, Tadzjikistan, India, Iran, Nieuw Zeeland en zo kan ik nog wel even doorgaan!
Polarsteps: https://www.polarsteps.com/HenkJanVerheul
Instagram: https://instagram.com/henkjanver?igshid=ZDdkNTZiNTM=