"Als het even kan, bak ik een appeltaart boven het kampvuur"

Jaap

Booij

woonplaats regio Rotterdam
bij avanta sinds 2013

In 2014 maakte ik mijn tweede reis met Avanta, een flinke reis van 5,5 week naar Italië en de Balkan. Toen kreeg ik de smaak goed te pakken. Ik geniet enorm van het op reis zijn, de vrijheid en van alles wat je ’toevallig’ tegen komt en waar je even de tijd voor neemt om het te beleven. Tijdens het reizen houd ik ervan om lekker actief te zijn in de natuur, uitdagende tochten te maken en beloond te worden met een fantastisch uitzicht. Om vervolgens tegen de avond te genieten op een mooie kampeerplek met een kampvuurtje (en als het even kan een appeltaart te bakken boven het vuur).

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Ik denk dat de meerwaarde o.a. zit in het feit dat je op reis bent met een groep mensen met een zelfde set normen en waarden, waardoor het snel als veilig/vertrouwd voelt.

Favoriete reisherinnering:
Dat een aansteker in Bulgarije op een markt geruild kan worden voor een zak verse perziken. Of met een oude legertruck naar een hoog gelegen berghut gebracht worden, en dat de truck halverwege de steile berghelling met een luide knal het loodje lijkt te leggen…. Maar vooral gewoon lekker wildkamperen op schitterende plekjes, een kampvuurtje en het buitenleven. Dat zijn mijn favoriete herinneringen.

Beroep: milieukundig bodemonderzoek
Hobby’s: naast reizen, wildkamperen en koken op kampvuur houd ik van mountainbiken. Een andere hobby van mij is het kweken van perziken 🙂
Aantal bezochte landen: 30+
Wishlist: Ik heb erg veel plezier beleefd op de Balkan, heerlijke landen! Op mijn wensenlijst staan voormalige Sovjetstaten Georgië (nog een keer!), Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië, …