'All you need is a passport.'

Jaco

Hofland

woonplaats Rotterdam
bij avanta sinds 2019
In 2015 heb ik mijn eerste Avantareis gemaakt. Dat was een geweldige ervaring en sindsdien ga ik elk jaar. Iedere reis is een ervaring op zich. Door te reizen met Avanta is het mogelijk om de lokale natuur en cultuur niet alleen te zien, maar ook te beleven en te ervaren. Als ik ’s avonds ga slapen, om mij heen nog de schaduwen van het kampvuur zie en vervolgens omhoog kijk naar de sterrenhemel ben ik intens gelukkig.
Ik geniet van het onbekende en de onverwachte dingen. Een local die je een glaasje thee of een overnachting aanbiedt, dat vind ik fantastisch. Naast het kennismaken met de lokale bevolking waardeer ik ook de gezelligheid van het reizen met een groep en de mooie gesprekken die daaruit voortvloeien.
Ik ben opgegroeid in het Zuid-Hollandse dorp Waarder maar woon nu inmiddels al een aantal jaar in Rotterdam. In mijn dagelijks leven werk ik als bouwkundig ontwerper bij een architectenbureau.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Ondanks dat veel Avanta reizigers elkaar nog niet kennen aan het begin van een reis, hebben de meeste wel een verbindende factor, het geloof in God. Mooi zijn ook de kampvuurmomentjes als mensen hun struggles en vragen delen.
Favoriete reisherinnering:
Mijn mooiste reisherinneringen beginnen op het eerste moment van de dag. In Zambia ontwaakten we met een nijlpaard naast onze tent, in Iran in een granaatappelboomgaard, in de VS bij een gastvrij mormoons gezin dat we in de kerk hadden ontmoet en in Marokko bij een gastvrije berber in de tent. Op zulke momenten moet de dag nog beginnen, maar mijn dag kan dan niet meer stuk.
Beroep: bouwkundig ontwerper
Hobby’s: hiken, reizen, terrasje pakken
Aantal bezochte landen: http://landenverzamelaars.nl/index.php?reiziger=13553
Instagram: @jacohofland