Jan

de Voogd

woonplaats Middelburg
bij avanta sinds 2007

Mijn naam is Jan de Voogd. Ik ben geboren in 1978 en ben ondertussen al weer voor het zesde jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs. Daar geef ik de vakken informatica, geschiedenis en ben ik ICT-coördinator. Voor deze baan ben ik drie jaar applicatieprogrammeur geweest.

Naast het reizen heb ik als hobby’s: lezen en wat sporten. Verder heb ik een jaren ’30 woning die van onder tot boven opgeknapt moet worden. Dat is meestal een hobby, maar soms valt het ook wel wat tegen.

Met reizen heb ik ondertussen ervaring in Turkije, Egypte, Marokko, Namibië, Botswana, Zuid-Afrika, India, Kazachstan en Kirgizië en de meeste landen van Europa. Sinds 2004 ben ik reisleider voor Avanta. Het leuke van Avanta zijn de kleine groepen, originele bestemmingen en de vrijheid. Reizen is voor mij dé manier om nieuwe mensen te ontmoeten, andere volkeren en culturen te ontdekken, ontsnappen aan het geregelde leven en te genieten van al het moois dat er op deze wereld is. Daarbij ben ik een kampeerder in hart en nieren en hou ik erg van lekker eten. Gezellig samen een potje koken en lekker kletsen rond een kampvuur: daar krijg ik nooit genoeg van!