'Constant in de natuur zijn geeft mij een groot gevoel van vrijheid en energie.'

Jedinja

Ophoff

woonplaats Ridderkerk
bij avanta sinds 2024
Het leukste aan reizen vind ik het buiten zijn: na het kampvuur rol je de tent in en de volgende ochtend rol je eruit om weer op het vuur koffie te zetten. Het constant in de natuur zijn geeft mij een groot gevoel van vrijheid en energie. Ik vind het heel leuk als een land verrast, dat elke dag weer totaal anders is. Het ene moment sta je op een berg, de volgende dag lig je in de zee. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik thuis niet zo’n wandelaar ben. Toen we tijdens mijn eerste reis als deelnemer van Jeruzalem naar Jericho zouden wandelen stond ik dan ook niet meteen te springen. Maar door het reizen heb ik ontdekt hoeveel mooie dingen je tijdens het wandelen ziet terwijl je lekker wegkletst met degene naast je. De hikes, ook die naar Jericho, zijn uiteindelijk voor mij vaak een hoogtepunt van de reis! Maar ook de gezelligheid in de auto, elkaar leren kennen als groep, het koken rond het vuur op onze krukjes en het contact met locals (waar altijd weer bijzondere dingen uit voortkomen) maakt het reizen zo leuk!
Tijdens het reizen wordt voor mij extra zichtbaar hoe God de natuur heeft gemaakt, dat we zo klein zijn in Zijn grote verhaal. Door met christenen te reizen is er veel ruimte om die verwondering te delen. Om het met elkaar te hebben over het leven wat we op reis om ons heen zien, maar ook jouw eigen leven. Dat geeft meteen veel diepgang tijdens de wandelingen, in de auto of bij het kampvuur. Daar kan ik echt van genieten.
Favoriete reisherinnering:
Paardrijden op Cuba! De gids liet ons lekker gaan, als we maar bij de twee tussenstops aankwamen om van de Cubaanse specialiteit te proeven: rum. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat wij ons ware ruiters voelden. Toen we aansluitend ons tentje midden tussen de bananenbomen mochten opzetten was mijn geluksgevoel compleet.
Beroep: consultant in de zorg
Hobby’s: turntraining geven, racefietsen en zonnestralen vangen
Wishlist: Argentiniƫ, Peru, Nieuw-Zeeland
Mijn Instagram: jedinja_