"Op vakantie hoef je het geloof niet thuis te laten."

Job

Hakbijl

woonplaats Leerdam
bij avanta sinds 2014

Ik houd erg van natuur en rondkijken in andere culturen. Uiteraard wel goed voorbereid op reis gaan, maar niet alles tot het laatste detail gepland hebben. Juist dat zorgt ervoor dat je je kan laten verrassen door mooie kampeerplekken die je tegenkomt, locals waar je uitgenodigd wordt, of een mooi natuurgebied waar je doorheen rijdt. De vrijheid om te doen wat je op dat moment tegenkomt maakt het reizen met Avanta zo leuk. Niet alles ligt van tevoren vast, maar ter plaatse maak je keuzes wat je gaat doen. En je gaat ook juist niet alleen maar naar de standaardbestemmingen of hotspots. En juist die landen of plekken waar vrijwel geen toerist komt zijn vaak erg leuk, en daar maak je onverwachte dingen mee. Inmiddels heb ik een tiental reizen geleid voor Avanta en elke keer is het weer anders!

Meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Op vakantie hoef je het geloof niet thuis te laten. Bij Avanta is er altijd veel variatie in de kerkelijke ligging van de deelnemers. En eigenlijk gaat dat altijd goed samen tijdens de reis. Soms is er ook de mogelijkheid naar een lokale kerk te gaan, dat is altijd mooi om mee te maken. Hoewel het geloof op veel verschillende manieren beleefd en geïnterpreteerd kan worden, bindt het wel samen!

Favoriete reisherinnering:
Een avontuurlijke 4×4-reis van Nederland naar Gambia met eigen 4×4’s die we ter plaatse hebben verkocht. Prachtige avonturen beleefd tijdens deze Avantareis!

Beroep: productie projectmanager (scheepsbouw)
Hobby’s: natuurfotografie, opknappen Land Rover SIII oldtimer
Aantal bezochte landen: 58
Wishlist: Madagaskar en Bolivia staan hoog op de (nog veel langere) wishlist