'Ik spaar liever herinneringen dan geld'

Julia

Kornet

woonplaats Rotterdam
bij avanta sinds 2023
Wonend in Rotterdam geniet ik van een bruisende stad, samen met mijn huisgenoten. Ondanks dat ik van deze stad hou, ben ik er het liefst een aantal keer per jaar op uit. Alleen al het plannen en voorbereiden van reizen zijn echte hoogtepuntjes voor mij. Hoewel uiteindelijk juist de onverwachte momenten vaak het leukst zijn! Reizen geeft me energie en ik hou ervan om onontdekte plekken op te zoeken en mensen te ontmoeten. Naar mijn ervaring zit een Avantareis altijd vol verrassingen, onverwachte ontmoetingen en prachtige plekken. ’s Ochtends niet weten waar je ’s avonds zal slapen geeft een enorme vrijheid die je niet zomaar hebt in je dagelijkse leven. Mij maak je niet gelukkiger dan na een lange dag op een mooie plek een tentje opzetten en een kampvuurtje te stoken.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:

Ik vind het fijn om met gelijkgestemden te reizen. Hoewel iedereen een andere achtergrond heeft en heel verschillend kan zijn, is het fijn om te weten dat er een gemene deler is. Vooral op reis is het heerlijk om samen Gods schepping te kunnen bewonderen.

Favoriete reisherinnering:

Na een lange rit in het Marokkaanse Atlasgebergte waren we op zoek naar een kampeerplek voor het weekend. Het was erg bergachtig en er waren weinig vlakke stukken waar tentjes zouden kunnen staan. Totdat we bij een klein oud huisje met een wei ernaast aankomen met uitzicht over een prachtige vallei. We vroegen of we op hun grasveld mochten kamperen en de vrouw en haar zoon die er woonden waren heel warm en gastvrij. We werden binnen uitgenodigd en ondanks dat we nauwelijks met iedereen in het huisje pasten, stonden ze erop dat we met hen zouden eten. Voordat we het wisten was de vrouw vers brood aan het baken in haar houtoven die ze buiten had staan. De taalbarrière maakte communicatie wat lastig, maar dat maakte uiteindelijk niet uit want het was duidelijk dat iedereen er van genoot.

Beroep: ik ben momenteel bezig met een master in criminologie

Hobby’s: ik hou van hardlopen en kickboksen. Maar ook een boek lezen in de zon of kletsen met vrienden vind ik heerlijke tijdsbesteding.
Aantal bezochte landen: 42
Wishlist: Mongolië, Madagaskar, Indonesië