'Life begins at the end of your comfort zone.'

Maarten

Neeleman

woonplaats Ridderkerk
bij avanta sinds 2019

Hoi, ik ben Maarten en sinds mijn eerste reis in 2016 ben ik verknocht geraakt aan het reizen in Avantastijl. Een land moet je beleven met al je zintuigen. Zien door het land te doorkruisen. Voelen door ’s nachts wakker te worden in je tent en erachter komen dat er toch nog een steen onder het tentzeil ligt die nu in je rug prikt. Ruiken door je neus in de lucht te steken en de frisse natuurlucht naar binnen te snuiven. En natuurlijk proeven door je aan de lokale gerechten te wagen. Kortom, op deze manier beleef je een land op zijn puurst. Het kampeerleven is mij met de paplepel ingegoten. Daardoor heb ik al een groot deel van Europa en daarbuiten mogen bewonderen. Graag neem ik jou mee op een machtig mooi ‘avantuur’.

Het actief buiten zijn om daarna de dag afsluiten met een kampvuur. Het opzoeken van de niet toeristische trekpleisters, en uitgenodigd worden bij lokale bevolking is een belevenis. Kortom, je komt thuis met een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie: *

Het mooie aan het reizen met een christelijke organisatie is, dat je 100% jezelf kan zijn. Door de ontspannen sfeer is er altijd een mogelijkheid dat je met elkaar in gesprek raakt, waardoor je veel van elkaar kunt leren. Het bijwonen van een lokale kerkdienst of met elkaar de dag afsluiten bij een knapperend kampvuur dragen bij aan het ontstaan van mooie en waardevolle gesprekken. Even uit je comfortzone stappen kan op dit gebied ook heel goed zijn.

Favoriete reisherinnering:

Elk land en elke reis brengt zijn eigen herinneringen met zich mee. Zo word je zomaar uitgenodigd bij een oorlogsveteraan om daar koffie met whisky te drinken, of je helpt de lokale bevolking met het slachten van een schaap om vervolgens met je mond de longen van het schaap op te blazen. Of je komt na een lange hike boven op de top en je geniet van het intens mooie uitzicht. Of je ligt op een zondag relaxed langs een waterkant een boek te lezen en je voelt wat over je been en ziet dat een waterslang langzaam over je heen kruipt. Na elke reis neem je weer nieuwe ervaringen mee naar huis, waar de familie en vriendenkring met klapperende oren naar zal luisteren.

Beroep: verkoper

Hobby’s: Reizen, fotografie

Aantal bezochte landen: 35+
Wishlist: Nepal, Cuba, IJsland, Groenland