"Reis zo veel, dat thuiskomen vakantie is!"

Maarten

Timmerman

woonplaats Veere
bij avanta sinds 2004

Voor Avanta ben ik sinds 2004 rond de 30 keer weggeweest. Het reizen bracht mij tot nu toe in ongeveer 80 landen. Inmiddels ben ik naar bijna alle continenten geweest. Op Antartica na… Dat continent komt vast nog wel eens aan de beurt.

Waarom reizen? Ik waardeer mijn comfortabele leven in Nederland maar ga graag terug naar de basis. Zo vaak als het kan. Reizen heeft mij geleerd tevreden te zijn met wat ik heb. Reizen verrijkt en verandert je kijk op het leven. Het kan mij buitengewoon boeien hoe anderen leven op onze prachtige planeet. Dat maakt mij nieuwsgierig, daarom reis ik en daarom ga ik er regelmatig graag even tussenuit.

Waarom Avanta? Van elke reis probeer ik een onvergetelijk avontuur te maken. Avanta reist wat mij betreft zoals reizen echt hoort en het bedoeld is. Het ultieme kampeergevoel middenin het wild. Het onverwachte verblijf bij de lokale bevolking. Anders reizen dan anderen. Met de ervaring die Avanta heeft, worden de meest bijzondere reizen gemaakt.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
De verdieping die een reis kan geven nadat we bijzondere ontmoetingen en gesprekken hebben met lokale stammen en bewoners. Dat geeft meer inzicht en overdenking dan wat dan ook.

Favoriete reisherinnering:
Papua: Samen met een lokale struikrover op jacht in de rimboe van het binnenland. Bij het vuur na afloop van de jacht rookten we samen een shaggie. De shag bewaarde hij in zijn peniskoker. Wat een andere wereld…

Beroep: overheid
Hobby’s: o.a. het buitenleven rondom ons huis
Aantal bezochte landen: 80
Wishlist: Antarctica